8 Bin Okul Müdürü Alaşağı Edildi

8 Bin Okul Müdürü Alaşağı Edildi

GENEL BAŞKAN: 8 BİN OKUL MÜDÜRÜ ALAŞAĞI EDİLDİ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ülkesine yıllarca emek veren 8 bin okul müdürünün, görevlerinden alaşağı edildiğini söyleyerek, "Bu ülkede yaşama hakkımızı hangi makamda olursa olsun hiç kimse gasp edemez" dedi.

Koncuk, Adana'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de kamu çalışanlarına yönelik, demokrasiden, insan haklarından uzak uygulamaların yapıldığını kaydederek, bu ülkede insanların yaşam haklarını, makamları ne olursa olsun hiç kimsenin gasp etme hakkı olmadığını ifade etti.

Türkiye'de kamusal alanda bir yerlere gelebilmek için yandaş olma şartının oluşturulduğunu söyleyerek Koncuk, "Bütün kamusal alanda artık yandaş olmak ilk şart haline getirildi. Bilgi birikiminiz, donanımınız hiç önemli değil. Eğer insanların içinde korku ve endişe varsa o ülkenin iyi bir şekilde yönetildiğini söylemek için aklımızı peynir ekmekle yemiş olmamız lazım. Şu anda Türkiye'nin her kesiminin içinde bir korku var. Türkiye'de insanlar iktidarı eleştirirsem acaba başıma neler gelir endişesi yaşıyor" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son atamalarda binlerce okul müdürünün mağdur edildiğini söyleyen Koncuk, şöyle devam etti:

"Bu ülkeye yıllarca emek vermiş, kanaatleri, ideolojileri, siyasi görüşleri ne olursa olsun 8 bin okul müdürü, görevlerinden alaşağı edildi. Bu değerlendirmeyi yapan birçok şube müdürünü değerlendirdikleri okul müdürleri ile yan yana getirin isimlerini dahi söyleyemezler. Bu adamlar isimlerini dahi bilmedikleri adamların başarısız olduklarına kanaat getirip düşük puan veriyorlar. İşin garibi Türkiye'de bunu Türkiye Kamu-Sen dışında, Türk Eğitim-Sen dışında herkes seyrediyor. İktidar partisi seyrediyor. Eğer biz yapılan bu ahlaksızlıklara boyun bükersek, bu ülke nasıl gelişecek, bu ülkede hukuk nasıl kök salacak. Ben hiç kimsenin bir yerlere gelmek için birilerine yağ çekmek, yandaş olmak zorunda olduğuna inanmıyorum. Bu ülkede öyle bir düzen kurulmalı ki, hak eden insanlar, bilgisi tecrübesi olan insanlar, bileğinin hakkıyla o makamlara gelsinler ve insanlara o makamda hizmet etsinler."

8 bin okul müdürünü adeta infaz edenlerin isimlerini tek tek bildiklerini ve hepsi hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Koncuk, "Valiliklere idari soruşturmalar açılması için dilekçeler verdik. İlerleyen günlerde bu tetikçilerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı da bir soruşturma başlatacak. O soruşturmayı da yakından takip ettiğimin bilinmesini istiyorum. O soruşturmayı yapanları da, soruşturmaya tabi olanların ne ceza alıp almayacağını da takip edeceğiz. Bu ülke kimsenin çiftliği değil. Bu ülke bize ecdadımızın armağanıdır. Bu ülkede yaşama hakkımızı hangi makamda olursa olsun hiç kimse gasp edemez. Bunu herkes böyle bilsin. Buradan Sayın Başbakan Davutoğlu'na sesleniyorum: Eğer bir ülkede hukuk nizamı tesis edilmezse o ülkede herkes kendi hukukunu uygular. Kimse hukuk devleti ilkelerinden vazgeçme hakkına sahip değildir. Biz bu ülkeye aşk ile bağlıyız ve bu bağlılığımıza bu ülkeyi yönetenlerce saygı duyulmasını bekliyoruz" dedi.

Basın toplantısında Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilcisi Ayhan Arabacı ve şube başkanları da hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum