8 öğrenci dans etti diye okuldan atıldı

8 öğrenci dans etti diye okuldan atıldı

"Harlem Shake" öğrencilerin kabusu oldu, veliler tepki gösterdi

 

Muğla Bodrum'daki Ayşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi idaresi tartışılacak bir karara imza attı. 9. sınıfa devam eden 8 erkek öğrenci (O. K., O.C., Ş.E.T., K.S., O.G., R.K., O.C. ve U.Ö.) öğle arası sınıflarında tahtaya 'Harlem Shake Dans' yazdıktan sonra dans edip görüntüleri cep telefonlarına kaydetti. Daha sonra da bu görüntüleri sanal ortamda okullarının adını da vererek paylaştı. Gerçekte stres atmak amacıyla daha çok sallanarak yaptıkları dans, öğrencilerin başını yaktı. Okul yönetiminin görüntüleri izlemesiyle öğrenciler disipline verildi.
 
Kurul kararı onandı
 
Okul Müdür Yardımcısı ve Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Çelik başkanlığında öğretmenlerden oluşan Okul Disiplin Kurulu, öğrencilerin tamamı hakkında tasdikname verilerek, okuldan uzaklaştırılmaları yönünde karar aldı. İlçe Disiplin Kurulu da cezaları onayladı. Okul Müdürü Hakan Camcıoğlu, öğrenci velilerini tek tek okula çağırarak, Disiplin Kurulu kararı tebliğ edilmeden, velilerin kendi kararlarıyla çocuklarının nakillerini başka okullara almaları yönünde uyardı.
 
Zoraki olarak açık liseye gidecekler
 
Öğrencileri velileri şimdi tebligat yapılmadan çocuklarını okuldan alırsa ceza öğrencilerin sicillerine işlenmeyecek. Almazlarsa çocukların eğitim hayatlarının sonu olabilecek. Öğrenciler tasdikname alırsa örgün öğretim dışına çıkarak eğitimlerine açık lisede devam etmek zorunda kalacak.
 
'Siz hiç mi çocuk olmadınız?'
 
Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuran veliler karara tepki gösterdi: "Çocuklarımız sadece kendi aralarında dans ediyorlar. Yalnızca biraz cinsel içerikli dans biçiminde sergiliyorlar. Yanlarında kız öğrenci yok. 15-16 yaşında çocuklar ve hata yaptıklarını anladılar. Siz hiç mi çocuk olmadınız? Okuldan atılmasınlar." Ancak velilerin itirazı İl Disiplin Kurulunca reddedildi. Aileler, okul müdürü ve Bodrum MEM'nden hoşgörü göstermediği için Bakanlığa şikayetçi olacaklarını bildirdi.
 
Okulun adı internete düştü diye disipline verdik
 
Okul Müdürü Hakan Camcıoğlu: "Öğrencilerimiz sadece okulda dans ettikleri için disipline verilmedi. Bu görüntüleri okulun adıyla internette paylaştıkları için disipline verildi. Görüntüler tasvip edilemez. Çocukların sicilleri bozulmasın, başka okullarda eğitimlerini sürdürebilsinler diye velilerinden nakillerini almalarını istedik. Hiçbir öğrenci şu ana kadar atılmadı. Bazıları kaydını aldı. Nakil almayanların tasdiknameleri işleme konulacak. Çünkü İl Disiplin Kurulu cezaları onayladı"
 
internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.