8 saatlik rekor zirve

8 saatlik rekor zirve

Bakanlar Kurulu'nun 8 saat süren toplantısı sonrası açıklama yapılmadı. Başbakan Davutoğlu, İç Güvenlik Reformu'nun görüşüldüğü zirvede alınan kararları bugün grup toplantısında kamuoyuyla paylaşacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu 8 saat sürdü. 'İç Güvenlik Reformu'nun gündeme geldiği ve getirilecek modelin ayrıntılarının masaya yatırıldığı toplantının ardından açıklama yapılmadı. Başbakan Davutoğlu, tarihi zirvede alınan kararları bugünkü grup toplantısında kamuoyuyla paylaşacak.

'ÇÖZÜM' ADIMLARI

Bu kapsamda göstericilerin maske takması 'makul şüphe' bağlamında değerlendirilecek, molotofkokteyli 'bomba' sayılacak. Toplantıda, Kobani bahanesiyle şehirlerde sergilenen vandalizmin etkileri de değerlendirildi. Çözüm Süreci'nin de gündemde olduğu toplantıda Davutoğlu'nun, 'akil'lerle yaptığı zirveye ilişkin bilgi veridiği öğrenildi.

PEŞMERGE'YE DESTEK

Bakanlar Kurulu'nda, sınır ötesi gelişmeler de gündeme geldi. Peşmerge'ye Türkiye toprakları üzerinden Kobani'ye geçiş izni verilmesinin ardından sağlanacak ek desteklerin de görüşüldüğü bildirildi.

AB VE SAĞLIK DA GÜNDEME GELDİ

Bakanlar Kurulu'nda, AB Bakanı Volkan Bozkır, üyelik süreci ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da doktorların devlet hizmeti yükümlülüğü konusunda hazırlanan kararname konusunda sunum yaptığı bildirildi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise Meclis gündemi ve görüşülecek yasalar konusunda kabineyi bilgilendirdi.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.