8 Yıldır Aynı Kurumda Çalışan Müdür Var mı?

8 Yıldır Aynı Kurumda Çalışan Müdür Var mı?

AES Basın Sekreterliği MEB'e 8 yıllık okul müdürlerine sordu

8 Yıldır Aynı Kurumda Çalışan Müdür Var mı?

 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına yöneticilerin görevlendirilmesine ilişkin kılavuzun okullarda yaşanan gerçeklerle örtüşmeyen tarafları, yenilik yapma iddiasıyla ortaya çıkan yeni sorunların habercisiydi. Daha yakın zamanda gerçekleştirilen eğitim kurumu yöneticilerinin rotasyonunu unutarak söz konusu kılavuzda aynı okulda sekiz yıldan fazla görev yapmış eğitim yöneticilerinden bahsetmek bunlardan bir tanesi olarak önümüzde duruyor. An itibariyle konuyla ilgili bakanlığımızla yazışma içerisinde olduğumuzu kamuoyuna bildiririz.

Anadolu Eğitim Sendikası

 

 

Tarih: 01/09/2014

Sayı:  794-14/2656

Konu: Yönetici Atamaları

İlgi: 4688 Sayılı Kamu Görevlileri ve Toplu Sözleşme Kanunu, Milli Egitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilme Kılavuzu 2014

 

TC

MEB

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne

10 Haziran 2014 tarihli Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirmelerine İlişkin Yönetmeliğe göre yönetici görevlendirme kılavuzu yayınlanmış ve takvim doğrultusunda kurum yöneticileri görevlendirme süreci başlatılmıştı.

 

Yalnız kılavuzun 4. Maddesinde, Müdürlük görev süresinin diğer eğitim kurumlarında uzatılması başlığı altındaki 4.1. “Aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıllık müdürlük süresinin dolmasına bağlı olarak müdürlüğü boşalacak eğitim kurumları duyurularak görevlendirme başvurusu alınacaktır.”

 

Yine kılavuzun 4.2. maddesinde “Müdürlükte dört yıllık veya aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıllık müdürlük süresini tamamlayanlardan Yönetmeliğe ekli Ek-1 Form üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda 75 ve üzerinde puan alanlar, başka eğitim kurumlarında görev süreleri uzatılmak üzere başvuruda bulunabilecektir.”

 

Belirtmemiz gerekir ki; bir eğitim kurumunda sekiz yıl görev yapmış kurum müdürü bulunmamaktadır. En son 2010 Ağustos ayında yapılan rotasyon ile aynı eğitim kurumunda dört yıldan fazla görev yapmış, eğitim kurumu müdürü kalmamıştır.

 

Yönetici görevlendirme kılavuzundaki takvime göre 1-12 Eylül arasında alınacak başvurularda dört yılını doldurmuş eğitim kurumu müdürleri başka bir eğitim kurumu yöneticiliği için başvuruda bulunsa dahi, aynı eğitim kurumunda sekiz yılını doldurmuş eğitim kurumu müdürü bulunmadığı için başvuruda bulunamayacaktır. Takvimin bu bağlamda uzun tutulması, eğitim-öğretimin başlayacak olmasından dolayı, boşa geçirilmiş bir zaman olmasına neden olacaktır. Takvimin geriye çekilerek çalışmaların hızlandırılması, eğitim kurumlarının faydasına olacaktır.

 

Gereğini arz ederiz.

 

Serkan AVCI

Genel Sekreter

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum