800 bin Öğretmenin Rotasyonu Ekim Ayına Kaldı

800 bin Öğretmenin Rotasyonu Ekim Ayına Kaldı

Yaklaşık 800 bin öğretmene rotasyon getiren düzenleme de henüz yasalaşmadan Meclis tatile girdi

Selvi ÇELİK

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) torba yasa tasarısı görüşmeleri sona ermeden tatile girmesi bu ay atamalarının yapılacağı 40 bin öğretmen adayında hayal kırıklığı yaratırken, aynı yasa içinde yaklaşık 800 bin öğretmeni ilgilendiren rotasyonu da Meclis'in tekrar açılacağı ekim ayına erteledi.

Çünkü 148 maddeden oluşan ve 127 maddesi genel kurulda kabul edilen tasarıda eğitim dünyasını da yakından ilgilendiren maddeler var. Bunlardan biri bu ay içinde yapılacak 40 bin öğretmen atamasıydı. Ancak bu madde onaylanamadı. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanlığı yemin töreni için Meclis'in toplanacağı 28 Ağustos'ta muhalefetin de desteğiyle bu düzenlemenin yasalaşmasının sağlanacağını söyleyerek, çözüm yolu buldu.

Aynı tasarıda "Öğretmenlerin hizmet sürelerine ve/veya isteğe bağlı il içi veya il dışı yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir" maddesiyle yaklaşık 800 bin öğretmene rotasyon getiren düzenleme de henüz yasalaşmadan Meclis tatile girdi. Bu madde ancak Meclis'in tekrar açılacağı ekim ayında yasalayacak. Bu maddenin yasalaşmasıyla birlikte çıkarılacak yönetmelikle 800 bin öğretmen görev yaptıkları okullarından ayrılmak zorunda kalacak. Yönetmelikte rotasyonun kaç yılda bir yapılacağı da ortaya çıkacak.

MÜSTEŞAR AYRINTI VERMİŞTİ

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada "10 ya da 12 yıl aynı okulda çalışan bir öğretmen arkadaşımızın başka bir okulda çalışmasını isteyeceğiz" demişti.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum