9 okul daha yaktılar!

9 okul daha yaktılar!

Hakkari'nin Yüksekova ile Şırnak'ın Cizre ilçelerinde okul gerginliği devam ediyor. İki ilçede toplamda 9 okul yakılırken, Cizre'de mühürlenen Berivan İlkokulu'nun da mührü söküldü ve öğrencilere Kürtçe ders verildi

Diyarbakır'da Kürtçe öğretim yapacağı iddia edilen okulun valilik kararıyla mühürlenmesinin ardından tepki olarak bölgede yapılan okul yakma eylemleri devam ediyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, önceki gün Valilik kararıyla mühürlenen Kürtçe okulda bir grup DBP'li ve okul görevlisi mührü kırarak dersbaşı yaparken, gece yarısına doğru ilçedeki 4 okula saldırı düzenlendi. Esenyurt, Hamit Kesici, Uğur Sıtkı ile Gazi ilk ve orta okullarına, YDG-H üyesi oldukları ileri sürülen kişiler molotof kokteyli attı.

Benzin döküp yaktılar

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de 4 okul ateşe verildi. Yüzleri maske ile kapalı olduğu belirtilen saldırganlar, Nur Atatürk Lisesi, Fatih İlk ve Ortaokulu, İstiklal İlkokulu ve İsmail Ebuliz İlkokulu'na molotof atıp, benzin dökerek ateşe verdi. Saldırganlar yangına müdahale edecek olan itfaiye ekiplerinin geçişlerini engellemek için yollara barikatlar kurdu. Polis, saldırganlara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Cizre'de dün de, mühürlenen Berivan İlkokulu'nun kapısındaki mühür sökülerek öğrencilere Kürtçe ders verilmeye devam edildi. Son bir hatfada bölgede yakılan okul sayısı 27'ye ulaştı. Akşam saatlerinde ise Yüksekova'da yaklaşık 50 kişilik grup ile polisler arasında çıkan gerginlikte ara sokaklara dağılan grup, bu kez de Eski cezaevi Kavşağı'nda bulunan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlk ve Orta Okulu'nu ateşe verdi.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.