ABD'den Vize Krizi ve İncirlik Açıklaması

ABD'den Vize Krizi ve İncirlik Açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), vize kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Pentagon, 'askeri operasyonlarımızı etkilemez' ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Robert Manning, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya alması üzerine çıkan krizin Amerikan ordusunun Türkiye’deki operasyonlarını etkilemediğini bildirdi.

Manning, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"OPERASYONLARIMIZI ETKİLEMEZ"

Türkiye ile ABD arasındaki vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınması konusunda Dışişleri Bakanlığının daha detaylı bilgilere sahip olduğunu aktaran Manning, “Türkiye güçlü bir koalisyon ortağı ve yakın bir NATO müttefikimizdir. Bu gelişmelerin oradaki operasyonlarımız ve personelimizi etkilemediğini teyit ediyorum.” şeklinde konuştu. 

"İNCİRLİK'TE SORUN YOK"

Manning şöyle devam etti: 

“İncirlik’te konuşlu Türk Hava Kuvvetleri unsurları, NATO ve koalisyon kapsamındaki önemli rolünü icra etmeye devam ediyor. İncirlik ve Türkiye’nin diğer üslerden yürütülen DEAŞ karşıtı operasyonlarımız, Türk müttefiklerimizle yakın koordinasyon ve tam desteği ile devam ediyor. Bizim ortak ve ayrı operasyonlarımız da yine yakından koordinasyonla devam edecek.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.