Açık Lise Sınavlarında skandal

Açık Lise Sınavlarında skandal

Bu hafta sonu gerçekleştirilen MEB Açık Lise Sınavlarında üç oturumda da soru kitapçıkları skandalı yaşandı

23-24 Ağustos 2014 tarihlerinde yapılan MEB açık lise sınavlarında yaşanan skandallar öğrencileri mağdur duruma düşürebilecek.

Örneğin;

  1. 23 Ağustos 2014 Cumartesi günü gerçekleşen 1. Oturum da bazı kitapçıklarda ekonomi-1 soruları yer almadığından öğrenciler soruları çözmek için başka salonlardan toplanan soru kitapçıkları ile soruları çözmek zorunda kaldılar.
  2. 23 Ağustos 2014 Cumartesi günü gerçekleşen 2. Oturumda bazı kitapçıklarda Matematik-1 soruları eksik ve hatalı basılmıştı. Bazı kitapçıklarda 20 soru yer alırken bazı kitapçıklarda 19 soru yer aldı. Yapılan inceleme sonucunda ise 19 soru olan kitapçıklarda aradaki bir sorunun numara verilmeden atlandığı tespit edildi. Bu durumda soru numaralarına göre cevap kâğıdına işaretleme yapa binlerce öğrenci mağdur duruma düşebileceğinden, nasıl bir değerlendirme yapılacağı merak konusu oldu.
  3. 24 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleşen 3. Oturumda ise Türk Edebiyatı-6 sınavında ise bir soruda 2 cevap şıkkının aynı olduğu görüldü. Yine bu durum öğrencilerin “yine mi hata, bu nasıl sınav” şeklinde tepkilerine neden oldu.

 

MEB sınav birimlerinde son aylarda paraleldi, üçgendi, kareydi derken MEB sınav birimlerinde çalışan tecrübeli ve alanında uzman öğretmenler görevlerinden alınmıştır. Bu kişilerin yerine gelen ve hangi kriterlere göre seçildiği belli olmayanların hazırladığı sorular ve kitapçıklar hatalarla doludur.

MEB’e önerimiz, birilerine koltuk, makam, mevki sağlamak için çaba göstermek değil. Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda, öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alması için çaba göstermesidir. Aksi halde hatalar ve skandallar zincirinin sonu gelmeyecektir.

Kaynak: http://www.kamupostasi.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.