AES İstanbul Buluşması Gerçekleşti

AES İstanbul Buluşması Gerçekleşti

AES İSTANBUL BULUŞMAMIZ GERÇEKLEŞTİ

Anadolu Eğitim Sendikası İstanbul Şubesi, Nisan 2014 toplantısını Genel Başkanımız Cansel Güven’in katılımı ile Bakırköy’de gerçekleştirdi. Genel Sekreterimiz Sayın Serkan Avcı ile beraber İstanbul teşkilatımızın kurucuları ve ilçe başkanlarımızın katılım gösterdiği buluşma gelecek döneme dair paylaşımlar ve yol haritasının çizilmesi adına oldukça verimli olmuştur.


 

Türkiye genelinde ve İstanbul özelinde eğitim sorunlarının, çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantımızda yeni eğitim ve sınav sistemi, MEB Temel Kanunu ve Teşkilat yapısındaki son kanun değişiklikleri, idareci atamaları, norm sorunu, alan değişiklikleri, uzman öğretmenlik, yer değiştirme ve zorunlu hizmet, okul nöbetleri, memur ve yardımcı hizmetler kadrosunda çalışanların özlük hakları ve akademik personele ilişkin sorunlar, okul güvenliği ve serbest kıyafet eylemliliğimiz gibi pek çok başlık masaya yatırılarak tartışılmıştır.

 

Gündem dışında, AES in diğer yapılardan farklılığını da ortaya koyacak şekilde süreli yayınlanacak özgün bir eğitim dergisinin çıkarılması noktasında ilke kararı alan yöneticilerimiz, daha önce 3 sayısı yayınlanan sendikamız yayın organını Anadolu Eğitimcileri’nin bu dönemde önemli bir ihtiyaca yanıt vereceği noktasında fikir birliğinde olmuşlardır.

 

Buluşmamızın dilek ve temenniler bölümünde söz alan İstanbul İl Başkanı Muhammet Ali Gezici, önümüzdeki süreç için fikir alışverişi yapılan buluşmamızın son derece yararlı olduğunu belirterek genel başkanımıza da katılımlarından dolayı teşekkür etmiş, günün anısına bir plaket sunmuştur. “Farklı olmanın, insana verilen değerden geçtiğini biliyoruz. Aslında bu farktan öte olması gereken bir doğru. Eğitimcilerimiz ve memurlarımız için faydalı olan bir algı birliği yakalamak istiyoruz ve buna ulaşacağımıza inanıyoruz. Genel Başkanımızın açtığı bu yolun öneminin farkındayız” şeklinde konuşan Muhammet Ali Gezici;  İstanbul İl, ilçe temsilcilerinin yurdun dört bir köşesinde olduğu gibi, İstanbul’da da çalışmalarına başladığını, AES ışığını yaymaya devam edeceklerini belirterek sözlerini tamamlamıştır.

 

AES İstanbul Buluşmasına katılan temsilcilerimize birer teşekkür belgesi sunan AES Genel Başkanı Sayın Cansel GÜVEN; siyasetin kör ettiği partizan sendikalara alternatif olan AES in özgür ve özgür duruşuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, eğitim sorunlarını çözmeden ülkeyi kurtarmaya kalkan yapıları popülist olarak niteledi. Gücünü haklı olmaktan alan, omurgalı duruşuyla saygı gören Anadolu Eğitim Sendikası’nın sorun çözme becerisini örneklerle açıklayan Sayın GÜVEN; kalabalıklar içinde kaybolmuş pek çok sendikalının nasıl mağdur edildiğine de değinerek sendikal evrimin AES’e doğru geliştiğinin altını çizdi. 81 ilde sürmekte olan teşkilat çalışmalarının da yatay örgütlenme modeli ile sağlıklı yürüdüğünü anlatan Sayın Cansel GÜVEN; meslek onuruna sahip çıkanlarla yürüme ilkesinin bundan sonra da muhafaza edileceğinin altını çizdi. Bugüne kadar sendikal tercihini AES den yana kullanan eğitimcilerden tek bir sitem almadan büyümenin gururunu dile getiren genel başkan, “yetkiyi değil etkiyi, meslek onurunu kaybetmemek önemlidir” şeklinde konuştu. Samimi bir atmosferde tamamlanan buluşma sonrası akşam yemeği için Florya’ya hareket eden yöneticilerimiz adına genel başkanımız ve genel sekreterimiz aynı akşam nişan törenleri gerçekleşen İstanbul Esenler İlçe üyelerimiz Sayın Mısra Yıldırım ve Sayın Cihan Çifteci’nin mutlu günlerini kutlanmak üzere kısa bir ziyaret gerçekleştirmişlerdir. AES ailesinin en genç çiftine ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

 

Nisan 2014 İstanbul Buluşmasını düzenleyen, katılan, diğer teşkilatlarımızdan destek ve kutlama mesajları gönderen tüm yönetici ve üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, bundan sonra yapacağımız toplantılarda da birlikte olmayı diliyoruz…

 

 

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.