Aes Özür Grubu Basın Açıklaması

Aes Özür Grubu Basın Açıklaması

Aes Özür Grubu Basın Açıklaması

Anadolu Eğitim Sen Özür Grubu Basın Açıklaması

Son on gündür gazete ilanı ve sendikal eylemlerle büyük bir baskıya dönüşen adil yer değiştirme taleplerinin bir sonucu olarak bakanlığın 2012 Ağustos Dönemi Özür grubu kapsamında bakanlığın EK YERLEŞTİRMEYE hazırlandığını açıklamıştık. Hatırlatmak gerekirse:

31 Ağustos 2012 Tarihli Resmi Açıklamamız:


MEB Özür Grubu Ek Yerleştirmeye Hazırlanıyor


Bakanlık, 1. başvuruda başvurusu kabul edilmiş olanların YENİDEN BAŞVURU YAPMASINA GEREK KALAMAYACAK ŞEKİLDE 3. kez yerleştirilmesi için bir çalışma yapmaktadır. İlk iki aşamaya rağmen yer değiştiremeyen (değiştiremeyecek olan) 8 bin kadar öğretmenin tamamının da bu ek yerleştirmede yer değiştireceği ön görülmektedir.


Bu yeni durumun, Milli Eğitim Eski Bakanı Sayın Hüseyin Çelik’in açıklamalarının yarattığı beklenti dışında bizzat bakanlıkça atılan bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bir ek yerleştirme ile 8 binden fazla öğretmenin derdinin sona ermesi bizi mutlu eder ancak, ilk başvuruyu onaylatamayanların sorunlarının sürmesini kabul edemeyiz.


Gerek bakanlık gerekse de Başbakanlıkça atılabilecek tüm adımları izleyerek sendikal duruşumuzu bu gelişmelere göre belirleyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.


Anadolu Eğitim Sendikası

Basın Sekreterliği

 

http://www.aes.org.tr/portal/haberler/1829-meb-oezuer-grubu-ek-yerletirmeye-hazrlanyor

 

Bugün bir televizyon kanalında yeni eğitim sistemiyle birlikte öğretmen normları ve yer değiştirmeler konusunda açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Sayın Dinçer’in ifadeleri sendikamızın 31 Ağustos 2012 Cuma Günkü açıklamalarıyla örtüşmektedir. Bugünkü programda Sayın Dinçer tarafından yapılan açıklamayı öğretmeni kamuoyuna şikâyet ettiği kısımlarından arındırıp açıklamak gerekirse:


Özetlemek gerekirse:

MEB özür grubu kapsamında yeni bir başvuru almayacaktır.
2012 Ağustos Özür Grubu kapsamında başvurusu onaylananlar için süreç bitmemiştir.
2012 Ağustos Özür Grubuna başvurup, başvurusu onaylandığı halde yer değiştiremeyenlerin atanması için bakanlıkça bir çalışma yürütülmektedir
Bu bir EK YERLEŞTİRMEDİR
Bu ek yerleştirme öğretmen ilk atamalarının yapılmasından (10 Eylül) sonra gerçekleşecektir.
Eş özrü yanında sağlık özrünü de kapsayacaktır
Başvurusu alınmayan ya da onaylanmayanlar için bakanlık bir adım atmayı düşünmemektedir.
Sayın Bakan’ın isteğe bağlı dahil TÜM YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU YAPAN 165 BİN öğretmenden söz etmesi kamuoyuna yönelik yanıltıcı bir çıkıştır. Özrü kabul edildiği halde branşında açık olmadığından ya da puanı yetmediği için dışarıda kalan 8500 öğretmen kalmıştır.
Sayın Dinçer’in “azami olarak yer değiştirmelerini sağlayacağız” dediği grup, cuma günkü bakanlık temaslarımızda bize ifade edilen özür grubu başvuru onayına rağmen yer değiştiremeyen kesimdir.
Yönetmelikten çıkarılan “il emri” uygulaması nedeniyle Bakan tarafından adı konmamış olsa bile; ilde branşında açık olmaksızın yapılacak bir ek yerleştirmenin gerçek karşılığı İL EMRİDİR.

Sonuç Olarak:


Sayın Bakan’ın norm fazlalarını il dışı zorunlu tayine tabi tutmak dışında hiçbir kadro hareketliliğine sıcak bakmadığı herkes tarafından malumdur. Kendilerinin; sosyal medyada örgütlenen öğretmenlerin, sendikaların, eski bakanların hatta Sayın Başbakanın da soruna müdahil olmasından oldukça rahatsız olduğunu da anlaşılmaktadır. Yaptığı açıklamalardaki gönülsüzlüğü ve “anlaşılamamış, yalnız adam” duruşunu bu duygu durumuna bağlıyoruz. Ancak; göreve başlayalı 1 yılı aşkın süre geçmiş olan icracı bir bakanın, kendi uzmanlığı olmasa da “eğitim kökenli uzmanlardan” yararlanmaması affedilemez.


Yeni eğitim sistemi, öğretim yılı hazırlıkları, okul yaşı, müfredat ve personel rejimine dair tüm açıklamaları sorunlu olan Sayın Dinçer’in sabık bakanlar dahil olmak üzere bunca eleştirilmesi politikaya değil nesnel gerekçelere dayanmaktadır.


Özür gruplarında eksik de olsa bir adım atarken yaptığı taktik hata bile bu işten hiç anlamadığını göstermektedir. Sayın Dinçer’in öğretmen maliyeti üzerine yaptığı konuşma bize “girdisi-çıktısı olan bir mal” olarak baktığının ispatıdır. Bir işletmeci bile “malzeme alırken” önce kendi deposunu düzenler, elindekini değerlendirir, sonra yenilerini alır. Bu mantıkla eldeki öğretmeni özrü olan ilçeye, ile yerleştirmeden yeni öğretmen atamak abesle iştigaldir, UYARIYORUZ!


Önceki basın açıklamalarımızda ve 29 Ağustos Eylemimizde de haykırdığımız gibi eksikli-ayıplı yer değiştirmeleri kabul etmeyeceğiz. Bugün saat 11 e kadar yalnızca sendikamızca bilinip söylenen (İL EMRİNE) ek yerleştirme artık; Sayın Dinçer’in ağzından tüm Türkiye’nin duyduğu bir sözdür. Takvimine ve içeriğindeki eksikliklere muhalefet şerhimizi koyuyor, her gelişmeyi hukuksal zeminde takip edeceğimizi ilan ediyoruz.


Eş ve Sağlık özründen il içi ve ıl dışı başvuruları onaylanmış tüm öğretmenlerimizin mağduriyeti giderilinceye kadar sendikal çabalarımızı sürdürecek, başvurusu engellenmiş eğitim ve deprem özrü mağdurlarının zincir davalarını ivedilikle açacağız.


Bakanlık açıklamalarına hatta bizzat bakanın kendi sözlerine güvenmeyen tüm eş ve sağlık özrü mağduru öğretmenlerimizin konuyu yargıya taşımak için 60 günlük süreleri bulunmaktadır. İlk atamaların yapılması 10 Eylül 2012 de gerçekleşeceğinden geriye 50 gün kalacağından her hangi bir panik yaşamalarına gerek yoktur. Sayın Bakanın açıklamalarından sonra 10 Eylül ertesini bekleyebilecekleri gibi sendikalarıyla veya bireysel olarak kişisel davalarını açabilirler. Sendikamız hukuk bürosu her hangi bir vekalet gerekmeksizin yalnızca onaylanmış ve sisteme girmiş üye formlarıyla bu davalara bakacaktır.


Anadolu’nun dört yanındaki yer değiştirme mağduru öğretmenlerimiz bilmeliler ki; biz sizin için Ankara’dayız. Bu güne kadar gösterdiğimiz çaba, bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Arkanızda değil, yanınızdayız…


Anadolu Eğitim Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.