Af kaybetti bedelli kazandı

Af kaybetti bedelli kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik konusunun gündemlerinde olduğunu belirterek "Ancak bunu asıl belirleyecek olan Genelkurmay Başkanlığı. Seçim sonrası onlarla oturup çerçevesini belirleyeceğiz ve gerekli adımı atacağız" diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazını Marmara İlahiyat Camii'nde kıldı. Namaz sonrası camiden çıkarken açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemi 8 gün sonra kurulacak sandıklar, Suruç'taki saldırı ve bedelli askerlikti. Suruç'taki olayın HDP provokasyonu olduğunu söyleyen Erdoğan "Şanlıurfa milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız'ı Suruç'ta terör örgütü PKK, HDP, bunlar öldürdüler. Aileden birkaç kişiyi yaraladılar. Onlar içerisinde ağır olanlar da var. Bunlar bir tahrik unsuru olarak bu işi bırakmış değiller. Esnaf ziyareti yapılırken 'Bizim HDP'li olduğumuzu bilmiyor musunuz? Nasıl buraya gelirsiniz?' gibi bir yaklaşımla orada hain bir saldırı cereyan etti. 4 ölü, 9 kadar da yaralı var. Biz demokrasi, barış, özgürlükten yanayız diyenler çözüm sürecinde yaptıkları oyunları maalesef hala yapmaya devam ediyor. Bu seçim zaten Türkiye'de ve dünyada bir kırılma noktası. Bence sıçrama tahtalarımızdan bir tanesi olacak" ifadelerini kullandı.

RUSYA NOKTA ATIŞI YAPIYOR: (Rusya'nın İdlib'i vurması ve BM'nin göç uyarısı üzerine) İdlib olayında rejim, Rusya özellikle oradaki bazı terör örgütlerine yönelik nokta vuruşlar yaptı. Bu tür bir göç dalgası olur mu olmaz mı onu biraz da tabii zaman belirleyecek ama bu göç dalgasını engelleyebilmek için de görüşmelerimizi gerek Rusya gerek İran tarafıyla yapıyoruz. Bu noktada, Tel Rıfat önemli bir durum arz ediyor. Bunu en az zararla nasıl atlatırsak, o kadar isabetli olacak.

BEDELLİYİ KOMUTANLARA SORACAĞIZ: (Kalıcı bir bedelli askerlik gelmesinin şansı var mı? sorusuna) Kalıcı bir bedelli askerlikten öte, bir defa bedelli askerliğin sınırı ne olacak, şartları ne olacak? Bu konuda tabii bunu belirleyecek olan bir yerde de herhalde biz siviller olmaktan öte askeri erkan. Yani Genelkurmay. Onlarla oturacağız, konuşacağız. Genelkurmay Başkanlığımız 'Bize şu kadar asker gerekiyor' dediği zaman biz kalkıp da Genelkurmay'ın bu talebini bir kenara koyamayız. Türkiye'de şu anda zaten bizim Silahlı Kuvvetlerimiz ciddi oranda profesyonel orduya geçmiş durumda, hala da devam ediyor. Ama şimdi bu bedelli askerlikle ilgili de bir ihtiyacın olduğu ortada. Temennimiz o ki inşallah seçimlerden sonra bunu Türk Silahlı Kuvvetleri ile oturacağız, konuşacağız. İhtiyaç nedir? Yaş sınırları ne olacak? Bunları belirledikten sonra da bunun adımını atacağız. Yani gündemimizde var."

Karar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.