Afganistan şehitlerine son görev

Afganistan şehitlerine son görev

Afganistan’da şehit olan 12 Türk askeri için Ankara’da tören düzenlendi. Törene tüm devlet erkanı katıldı.

Afganistan’da şehit olan 12 Türk askeri için Ankara’da tören düzenlendi. Devlet erkanının katıldığı tören sırasında şehit çocuklarının, babalarının tabutlarına sarılarak öpmesi herkesi gözyaşlarına boğdu.
 


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
 


Mamak’taki Barış Tugayı’nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda bakan katıldı.

Tören sırasında görevli askerler, gözyaşlarına boğulan şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Gül, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.  Şehit askerler için ilk olarak saygı duruşu düzenlendi. Ayakta durmakta güçlük çeken bazı şehit yakınlarının tören sırasında fenalaştığı görüldü.  Saygı duruşunun ardından şehit askerlerin biyografileri okundu. Daha sonra ise şehitler için dua edildi.

TUĞGENERAL KARADAYI: CAN VERDİĞİNİZ BAYRAĞIN GÖLGESİNDE HUZURLA UYUYUN

Şehitlerinin kısa özgeçmişlerinin okunmasının ardından Tuğgeneral Mehmet Karadayı da bir konuşma yaptı. Karadayı, ''Vatan uğruna canımızı vereceğimize yemin etmiştik. Şimdi uğrunda can verdiğiniz bayrağın gölgesinde huzurla uyuyun'' dedi.

BABALARINA KOŞTULAR

Şehit askerlerin çocukları, tabutların yanına giderek babaların tabutuna sarılıp öptüler. Şehit yakınları da gözyaşlarıyla veda ettiler.  Cenaze arabasına konulan şehit askerlerin naaşları, tören alanından götürüldü.

5 ŞEHİT CEBECİ'YE DEFNEDİLECEK

Şehit askerler Binbaşı Mithat Çolak, Yüzbaşı İlker Aydın, Yüzbaşı Adil Erdoğan, Üsteğmen Tahsin Barutçu ve Başçavuş Salih Helvacı'nın naaşları Kocatepe Camii'ne götürülecek. 5 şehit, cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda defnedilecek.

7 ŞEHİT MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLECEK

Aynı saatlerde diğer 7 şehit memleketlerine uğurlanacak. Binbaşılardan Serkan Doğan Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde, İsmail Cem Yakınlar Konya Akşehir'de, Şükrü Bağdatlı Fatsa'nın Bolaman beldesinde toprağa verilecek.
Ayrıca şehit Üsteğmen Okan Melikoğlu için Ordu'nun Boztepe ilçesinde cenaze töreni düzenlenecek.  Astsubay Üstçavuş Mehmet Akbaş Isparta Garnizon Şehitliği’ne, Uzman Çavuş Önay Vurucu Erzurum Karskapı Şehitliği’ne, Üsteğmen Murat Yıldız da İzmir Kadifekale Şehitliği’ne defnedilecek.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.