Afrin şehidinden duygu yüklü vasiyet

Afrin şehidinden duygu yüklü vasiyet

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın, cep telefonundan şehit olursa ailesine iletilmek üzere mesaj attığı ortaya çıktı

KARABÜK (AA) - Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın, cep telefonundan şehit olursa ailesine iletilmek üzere attığı duygu yüklü mesajlar ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre Akpınar, 10 Ocak 2018'de, şehit olursa ailesine iletilmek üzere bir arkadaşına cep telefonundan mesaj attı. Geçen çarşamba günü oğullarının şehadet haberini alan acılı aile, arkadaşının bu mesajı iletmesiyle yeniden duygulu anlar yaşadı.

Şehidin ailesine selam gönderdiği mesajında, eşinden matem tutmamasını ve planladıkları gezileri yapmasını istiyor.

Devletin ailesine bağlayacağı maaşın bir kısmını da yardım olarak bağışlanmasını vasiyet eden şehidin mesajında, şu ifadeler yer alıyor:

"Kardeşim senden ricamdır, bana bir şey olana kadar sende saklı kalsın. Kardeşim bu savaş haç ile hilalin, imanla inkarının, hak ile batılın, küfür ve tevhidin savaşıdır. O yüzden anneme, babama, kardeşime, Nur'a (eşi) söyleyin üzülmesinler kesinlikle. Hayatlarının geri kalanını rahat geçirsinler. Anneme o istediği evi alsınlar. Dua etsin arada bir, üzülmekle hayatını bitirmesin. Babam da Beyza da haklarını helal etsin, üzülmesinler.

Nur'a söyleyin ben ona doyamadım. Ama eğer gidersem hakkını helal etsin. Üzülmesin, öbür tarafta birbirimize kavuşacağız inşallah. Beraber planladığımız gezilecek yerleri gezsin, benim yasımı tutmakla ömür geçirmesin. Aileme iyi baksın. Beni Safranbolu'ya gömsünler kardeşim. Babamlara söyleyin devletin bağladığı aylığın yüzde 10'unu yine Zehra teyzenin oraya versinler. Hakkınızı helal edin."

Şehidin arkadaşı tarafından iletilen bu mesajı alan baba İsmail Akpınar ise çerçevelettiği mesajı evinin duvarına asarak, oğlunun duygu yüklü vasiyetini gözünün önünden ayırmıyor.

"Bu sefer en güzel sen gittin"

Bu arada, Karabük Kent Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine on binlerin katıldığı şehidin Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki mezarı başında da dua edenler eksik olmuyor.

Safranbolu Şehir Mezarlığı girişinde bulunan şehitliğe defnedilen Akpınar'ın kırmızı-beyaz çiçeklerle donatılarak Türk bayrağı oluşturulmuş mezarında, tahtadan yapılan ve "Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar, 1992-2018 Afrin" yazılı mezar başlığının üzerinde şehidin bordo beresi bulunuyor.

Vatandaşların ve şehit yakınlarının akın ettiği ve gözyaşları içinde duaların yapıldığı mezarın başında bir de taziye defteri oluşturuldu.

Şehit Akpınar'ın silah ve çocukluk arkadaşı olan Mustafa Köşker'in taziye defterine yazılı şu ifadeleri dikkat çekiyor:

"Ömerim, kardeşim şehidim....

Adım adım bana öğrettiğin askerlik mesleğini yaptığım süre içinde gördüm ki bu mertebe sadece senin gibi tertemiz, gönlü iman dolu vatanseverlere nasip oldu. Dünyada olduğu gibi ahirette de senin yerin hep en güzel yerde olacak.

Allah'ın izniyle sancak bizlerde. Rabb'im senin gibi layığıyla taşımayı nasip etsin. Ruhun şad olsun canım dostum.

Bu sefer en güzel sen gittin."

Muhabir: Ahmet Özler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.