Afyon'da büyük patlama, çok sayıda yaralı var

Afyon'da büyük patlama, çok sayıda yaralı var

Afyonkarahisar'ın Ataköy semti yakınlarında Askeri mühimmat deposunun bulunduğu bölgeden çok şiddetli bir patlama iddia edildi.

Afyonkarahisar'ın Kanlıca Mahallesi'nde bulunan askeri mühimmat deposunda büyük bir patlama meydana geldi.

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda patlama meydana geldi.

Saat 21.00 sularında meydana gelen patlama şehir merkezinde de duyuldu. Patlamanın şiddetinden evler sarsıldı. Vatandaşlar deprem olduğunu sanarak sokaklara çıktı. Patlama sonrası gökyüzünde toz bulutu meydana geldi.
Patlama sonrası, sağlık ekipleri, itfaiye ve kurtarma ekipleri olay yerine sevk edildi.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli patlamanın sebebinin araştırıldığını, olayda ölen veya yaralı olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi bulunmadığını söyledi.

Patlamanın mühimmat deposundaki el bombalarının olduğu bölümde olduğu belirtilirken 2'si ağır 20 dolayında yaralıların bulunduğu belirtiliyor.

Afyonkarahisarlı vatandaşların hastanelere kan vermek için akın ettiği belirtilirken güvenlik güçlerinin patlamanın meydana geldiği bölgede yolları kestiği belirtiliyor.

5 gündür sayım yapılan Askeri mühimmat deposunda bugün el bombalarının bulunduğu bölümde peş peşe iki patlamanın meydana geldiği, sayım yapılan noktada iki kişinin bulunduğu ancak çıkan yangın sonucu bu kişilere ulaşılamadığı belirtiliyor.

Afyonkarahisar Devlet Hastenesi Başhekimi hastaneye 4'ü asker 7 yaralının getirildiğini açıkladı.

Daha sonra gelen bilgilere göre hastanelere 23 dolayında kişinin getirildiği belirtiliyor.

Patlama bölgesinde 30 asker bulunduğu bu askerlerden kaç tanesinin dışarıya çıkarıldığına ilişkin net bilgi alınamadığı belirtiliyor.

Patlama sonucu çıkan yangının Kocatepe'ye doğru yönelmeye başladığı, itafiye ekiplerinin yangının genişlememesi için mücadele ettiği belirtiliyor.

 

Kaynak:Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.