Ahmet Davutoğlu'ndan YPG açıklaması

Ahmet Davutoğlu'ndan YPG açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Arap müttefiklerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Teşrin Barajı’nı ele geçirmesiyle başlayan "YPG Fırat'ın batısına geçti mi?" tartışmalarını değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK’nın Suriye uzantısı olarak bilinen PYD’nin Türkiye’nin 'kırmızı çizgisi'ni aşarak Fırat Nehri’nin batısına geçtiği yönündeki haberleri yalanladı.

Başbakan Davutoğlu, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Sırp mevkidaşı Aleksandar Vuciç'le birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, konuya ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'ye yönelik hasmane tutumu olan herhangi bir unsurun Fırat Nehri'nin batısına geçmesine olumlu bakılmayacağını belirtti.

"PYD İLE PKK İŞBİRLİĞİ YAPIYOR"

Bölgedeki gelişmeleri yakinen takip ettiklerini söyleyen Davutoğlu, belirtilen bölgeye geçen unsurların kesinlikle PYD olmadığını ifade etti. Bölgedeki askeri güçlerin daha çok Arap ve o bölgede koalisyonla birlikte hareket eden gruplar olduğunu da ifade eden Davutoğlu, PYD'nin PKK ile birlikte Türkiye'ye karşı terör faaliyetleri yürüttüğünü, Suriye'de rejimin de bütün suçlarının ortağı olduğunu söyledi.

ÇATIŞMALAR NEHRİN BATI KIYISINDA

Suriyeli Kürt gruplar ve Arap müttefiklerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, Teşrin Barajı’nı ele geçirdi. Ankara’daki güvenlik birimleri, bölgeden gelen istihbaratlara göre YPG güçlerinin barajın üzerinde olduğu Fırat Nehri’nin batısına geçtiğine dair bilgi olmadığını belirtti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, nehrin batı kıyısında çatışmalar olduğunu kaydetti.   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.