Ahmet Gündoğdu, "Yetim ve Suriye" toplantısına katıldı

Ahmet Gündoğdu, "Yetim ve Suriye" toplantısına katıldı

Memur-Sen: Yeni Yetimlerin Olmaması İçin Her Türlü Darbenin Karşısında Olunmalı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yeni yetimlerin olmaması için dünyanın neresinde olursa olsun her türlü darbenin karşısında durulması gerektiğini söyledi.
 
Dünyada 47 ülkede, Türkiye’de 55 şehirde 34 bin yetime destek olan İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, “Yetim ve Suriye” temalı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Aydın, Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan, İHH üyeleri ve Ankara’daki yetimlere destek olan aileler katıldı.

 
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı'nın da katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Ahmet Gündoğdu, yetim olmanın insanın kendi iradesiyle olmadığını belirterek, dünyada yaşanan felaketlerin, Batı medeniyetinin öldürmeyi geçim kaynağı olarak gören yapısının daha fazla çocukların yetim kalmasına yol açtığını kaydetti. Gündoğdu, yeni yetimlerin olmaması için dünyanın neresinde olursa olsun her türlü darbenin karşısında durulması gerektiğinin altını çizdi.

Suriye’de diktatörün yaptığı katliamın devam ettiğini ifade eden Gündoğdu, “Suriye’de kimyasal silah kullanılınca, demokrasinin sözde beşiği ve insan haklarının merkezi olan Batı, Esed yönetimine ‘dur’ dedi. Bizler de acaba bir kez olsun insan olmayı deneyecekler mi diye ümitlendik. ‘Dur’ sözünün üzerine toplantılar yaptıktan sonra, toplantı sonucundan çıka çıka kimyasal silah kullanmadan öldürmeye devam et kararı çıktı. Bu nasıl insanlık, bu nasıl medeniyet” diye sordu.
 
Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye’deki İslam âlimleri ‘kedi, köpek eti yiyebilirsiniz’ diye fetva verir hale geldi. Suriyeli bir bacımız, ‘Ey batılılar, insan olarak bizi görmüyorsunuz, bari hayvan yerine koyun da belki bize sahip çıkarsınız’ diye haykırıyor. Kendi ülkelerinde bir balina bile karaya vurduğunda ortalığı ayağa kaldıran Batı medeniyeti, Suriye’ye karşı çifte standart uyguluyor. Hz Ali’nin, ‘İnsanlar ya sizin dinde kardeşiniz ya da hilkatte, yaradılışta eşinizdir’ sözü gereği önce Müslüman olarak ümmet sorumluluğunun gereğini yapmalıyız. İnsan olarak da doğuştan gelen hakların gaspına göz yummamalıyız. Mal emniyeti, can emniyeti, din emniyeti, nesil emniyeti, akıl emniyeti ayaklar altındaysa, bu küresel darbelere karşı insan olan herkesle omuz omuza durmalıyız. İnsanlığın karşılaştığı felaketler karşısında dinini, milliyetini, cinsiyetini sorgulamadan mazlumun yanında yer almamız gerekiyor.” 

Mısır’da yapılan darbeyi hatırlatan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Mısır’da darbe oldu. Batı’nın en demokratları bile ‘darbeye karşıyım ama Mursi bunu hak etti’ dediler. Tıpkı 28 Şubat sürecinde ülkemizde, ‘darbeye karşıyım ama Erbakan bunu hak etti’ diyen zavallılar gibi. Öyleyse bizler bugünlerde daha çok duyarlı olmak zorundayız” dedi.
 
Bir süre önce Filipinler için İHH ve diğer yardım kuruluşlarıyla Memur-Sen olarak yardım gönderdiklerini söyleyen Gündoğdu, şimdi yeniden Suriye’ye yardım eli uzatmanın gerekliliğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Allah’ın Resulü, komşu hakkını anlatırken, sahabe efendilerimiz, komşunun kendilerine neredeyse varis olacağı kanaatine varmışlar. Şimdi bu anlayışa sahip bizlerin Suriyeli komşularımız helak oluyor. Soğuktan ölüyorlar ya da ekmek kuyruğunda öldürülüyorlar. O zaman bugünlerde yeniden kampanyalar başlatmalıyız ki, onların acılarına bir nebze merhem olalım.”

Suriye’de yardım yapma konusunda en önde olan kuruluşlardan birinin İHH olduğunu dile getiren Gündoğdu, “Bizlerin de bu kuruluşumuza yardımcı olarak, yaşanan zulme karşı daha duyarlı olmamız gerekiyor. Yetimlere sahip çıkmamayı vebal, sahip çıkmayı ise yeniden diriltme olarak düşünmeliyiz. Şu kadar yetime bakıyorum, iyilik yapıyorum demek yerine, bu yetimleri Allah bize fırsat olarak gönderdi demek gerekiyor. Yetimlere bakarak kendimize iyilik yapıyoruz demeliyiz ve bu iyilikleri artırmalıyız. Bize düşen, elimizden geleni yapmaktır. Gerisi Allah’ın elindedir. Allah’ın bize verdiği imkânları Allah’ın emrettiği şekilde kullanmak gerekir” şeklinde konuştu.
 
Toplantının ardından, İHH’nın Suriye halkı için topladığı yardımları taşıyan 5 tır dualarla uğurlandı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.