Ahmet Özer'den, yardımcı kitaplar hassasiyeti

Ahmet Özer'den, yardımcı kitaplar hassasiyeti

Ahmet Özer'den, yardımcı kitaplar hassasiyeti

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, son günlerde gündeme gelen "yardımcı ders kitapları" konusunda açıklamada bulundu. 

Özer yaptığı kısa açıklamada; "Öğrencilerimize ders kitapları ücretsiz dağıtıldı. Ancak yardımcı kitaplar yüzünden kapağı açılmadı. Öğretmenlerimizden hassasiyet bekliyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl milyonlarca öğrenciye ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıtmakta. Talim Terbiye Kurulu tarafından belirlenen müfredat kapsamında, yine alanında uzman öğretmenler tarafından seçilen ders kitapları detaylı bir incelemenin sonucunda kabul ediliyor ve MEB tarafından baskısı yapılıp öğrencilere ücretsiz dağıtılıyor. 

Son yıllarda özellikle cemaate yakın yayınevleri tarafından öğretmenler üzerinde "devlet kitaplarının yetersiz olduğu" şeklinde bir algı operasyonu oluşturulmuş, "yardımcı kaynak kitap" adı altında bir alışkanlık oluşturulmaya çalışılmıştı.

Bir çok okulumuzda MEB kitaplarının kapağı açılmadan, veliler tarfından yüklü paralar ödenerek yardımcı kitap alınmakta, bu sayede bazı sermaye çevrelerinin kasası dolmaktadır.

MEB tarafından defalarca uyarılmasına rağmen pek çok okulumuzda bu alışkanlıklar devam etmektedir.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer'in konu hakkında yaptığı bu açıklama, dikkatleri yeniden okullardaki bu çarpık konuya çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum