AK Parti 1 Kasım stratejisi netleşti

AK Parti 1 Kasım stratejisi netleşti

Muhalefetin 'meydan yalanlarına' izin verilmeyecek. 'Terör neden başladı, koalisyon neden kurulamadı' soruları da vatandaşa anlatılacak.

Seçim meydanlarının yavaş yavaş ısınması ile birlikte partilerin vatandaşa ileteceği mesajlar da ortaya çıkmaya başladı. AK Parti, bu söylemleri masaya yatırarak muhalefetin önümüzdeki dönemde iki konu üzerinde yoğunlaşacağı, vatandaşın aydınlatılmaması halinde parti açısından sıkıntılı bir durumun ortaya çıkabileceği tespiti yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kurmayları miting konuşmalarında mutlaka bu iki konuya değinecek. Teşkilatlarda vatandaşlar ile birebir temaslarında sorulara yanıt verecek. 

TERÖR NEDEN BAŞLADI? 

AK Parti, özellikle "Terör neden 7 Haziran'dan sonra başladı? Terör örgütü PKK şehirlere nasıl indi ve silahlandı?" konusunda muhalefetin kamuoyunu yönlendirmek için gerçekleri çarpıtmasına karşı strateji geliştiriyor. Muhalefetin, "AK Parti tek başına iktidar olamadı, oylarını yükseltmek için operasyonlar başladı. Çözüm Süreci'nde terör örgütü mensuplarının tüm yaptıkları görmezden gelindi" algısı yaratmasını önlemek için AK Parti kadroları gerçekleri halka anlatacak. Terör örgütü PKK ve elebaşlarının 7 Haziran sonrası verdiği beyanatlar, Kandil'in 11 Temmuz'da çatışmasızlık döneminin sona erdiğine ilişkin açıklaması, yol kesme, araç yakma gibi eylemler kronolojik sıraya göre kamuoyu ile paylaşılacak. Suruç katliamından sonra Ceylanpınar'da evlerinde uyuyan iki polisin sabaha karşı enselerinden vurularak şehit edilmesinin dönüm noktası olduğunun altı çizilecek. 

PAZARLIKLARIN ARKA PLANI 

Koalisyon süreci ile ilgili olarak da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim gecesi başlayan ve dozu artarak devam eden, AK Parti ile hükümet kurmaya sıcak bakmayan tavrı, Cumhurbaşkanı'nı hedef alan seviyesiz çıkışları vatandaşla tekrar paylaşılacak. Bahçeli'nin açık bir şekilde AK Parti ile koalisyon kurmak istemediğinin altı çizilecek. CHP'nin ise görünenin aksine aslında koalisyonu istemediği izah edilecek. Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesi ve sonrasında koalisyona yönelik sözleri hatırlatılacak. Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'yi hükümet seçeneklerinin dışında bırakmak istediği seçmene aktarılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.