AK Parti-CHP koalisyonu için 'imkansız' dediler

AK Parti-CHP koalisyonu için 'imkansız' dediler

CHP'nin eski ağır topları biraraya geldikleri toplantıda gündemdeki AK Parti - CHP koalisyonu için 'imkansız' yorumu yaptı..

ESKİ CHP Milletvekili Ali Topuz, aralarında Orhan Birgit, Hayrettin Uysal ve Uluç Gürkan’ın da bulunduğu eski CHP milletvekillerinin katılımıyla oluşan ‘İmece Platformu’ adına yaptığı açıklamada, “AKP ve CHP bir ortak hükümette asla buluşmamalıdır. Bu buluşma AKP’ye teslim olma ve AKP’ye cansuyu olma anlamına gelir” dedi.

Topuz’un yaptığı yazılı açıklamada özetle şöyle denildi:

DEĞERSİZ BAHANELER

“Seçimlerin yapılmasından bu yana üç hafta geçti. Yeni hükümetin nasıl kurulacağı konusunda ülkemiz ve milletimiz açısından var olan en olumlu senaryo, ne yazıktır ki gerçekçi olmayan ve değersiz bahanelerle tüketiliyor. Hükümetin kuruluşu, en olumsuz çözüm olan AKP-CHP koalisyonuna mahkûm bırakılmak isteniyor. 7 Haziran seçimleri, ‘AKP-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bloğu’ ile ‘CHP-MHP-HDP bloğu’ arasında geçmiştir. Seçimleri AKP ve Recep Tayyip Erdoğan bloğu kaybetmiştir. Bu nedenle yeni hükümet, halkın isteği ve beklentileri doğrultusunda, mutlak surette ‘CHP-MHP-HDP’ tarafından kurulması gerekir. AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’a, hiçbir biçimde hükümet sorumluluğu bırakılamaz, tükenmiş ve kokuşmuş bu kadro hükümet sorumluluğuna ortak bile edilemez.

FARKLILIKLARINIZI BİR TARAFA İTİN

Halkımızın muhalefete verdiği görev çok açık olarak şudur: Farklılıklarınızı bir tarafa itme basiretini ve sorumluluğunu göstererek, ortak noktalarınızda buluşarak, mutlak suretle bir araya gelin ve ülkemizi esenliğe çıkaracak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini vakit yitirmeden oluşturun. CHP-MHP-HDP hükümetinin kurulamamış olması nedeniyle bir erken seçimin gündeme gelmesi, büyük bir üzüntü yaratması yanında, demokrasimiz adına en doğru çözümü de getirebilir. Çünkü böylesine karmaşık ve sorunlu bir ortamdan ülkemizi selamete çıkaracak olan asıl güç milletimizin kendisidir.” (Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum