AK Parti'de 'Ağabeyler' başvurmadı

AK Parti'de 'Ağabeyler' başvurmadı

AK Parti'de aday adaylığı başvuru süresi önceki akşam sona erdi. Partinin 'abileri' Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin ve Ali Babacan'ın da aralarında bulunduğu etkin birçok isim başvuru yapmadı. 7 Haziran seçimlerinde 3 dönem kuralına takılan bi

Turan YILMAZ

Listelerde büyük çaplı oynama olmayabileceği söylentileri AK Parti'deki aday adaylığı başvurularını da etkiledi. 1 Kasım seçimleri için yaklaşık 3 bin kişi aday adaylığı başvurusu yaptı. 7 Haziran seçimlerindeki 6 bin 223 aday adayı başvurusu dikkate alındığında bu kez başvuruların yarı yarıya azaldığı gözlendi. 3 dönem kuralının esnetilmesi nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde bu kurala takılan 70 isimden 27'si, önceki akşam itibariyle adaylık başvurusunda bulunurken, 1 Kasım seçimlerinde 3 dönem kuralına takılacak isimlerin önemli bölümü de aday adaylığı başvurusu yaptı.

AYŞENUR İSLAM DA LİSTEDE YOK

 

Partinin 'abileri' Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin ve Ali Babacan'ın da aralarında bulunduğu etkin birçok isim başvuru yapmadı. Nihat Ergün, Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik, Abdülkadir Aksu'nun yanı sıra eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da aday adaylığı başvurusu yapmazken, 3 dönem kuralına takıldıkları için 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen isimlerden Beşir Atalay, Binali Yıldırım, Ömer Çelik, Bekir Bozdağ, Mevlüt Çavuşoğlu, Taner Yıldız, Haluk İpek, Mustafa Elitaş, Burhan Kuzu ve Bülent Gedikli ise adaylık başvurusunda bulundu.

AK Parti kulislerinde, aday adaylığı başvurusunda bulunmayan etkin isimlerden bazılarının gerçekten siyasete ara vermek istedikleri belirtiliyor. Bu konuda Şahin, Babacan ve İslam'a dikkat çekilirken, bazı isimlerin ise davet beklediklerinden söz ediliyor. Kulislerde, resmi başvuru süresi sona erse de listelere son şeklinin verilmesi için YSK'ya teslim edileceği 18 Eylül'e kadar zaman bulunuyor.

Parti yönetiminin, listelerde görmek istedikleri isimlere davette bulunabileceği de konuşuluyor. 12 Eylül'deki kongrede parti yönetiminde görev verilmesi düşünülen isimlerin ise aday gösterilmeyeceği belirtilirken, parti yönetiminde etkin bir konuma getirilebileceği öne sürülen Arınç'ın durumuna dikkat çekiliyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.