AK Parti'de FETÖ temizliği

AK Parti'de FETÖ temizliği

17-25 Aralık sonrası partideki paralel yapıyı büyük oranda ayıklayan AK Parti, 15 Temmuz kalkışmasının ardından yeni bir temizlik süreci başlatıp bunun için bir komisyon kurdu

İSMAİL SONSUZ

FETÖ terör örgütü üyelerinden arınmak ve muhtemel sızmaların önüne geçmek için AK Parti, il il izleme komisyonu kurdu. FETÖ'nün her ildeki mali kaynakları ve destekleri konusunda çok geniş çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda il il izleme komisyonları kuruldu. Her ilin milletvekilleri, ilçe teşkilat başkanları ve AK Partili belediyelerin başkanları il başkanlığı bünyesinde kurulan izleme komisyonlarında bir araya gelerek FETÖ terör örgütüne karşı atılacak adımları değerlendiriyor. Çalışmalarda bir yandan teşkilat yöneticilerinin, belediye başkanlarının bu yapıyla olan ilişkileri araştırılırken bir yandan da her ilde terör örgütünün ekonomi ve siyasi hayattaki yapılanmaları titizlikle takip edilerek riskli görülenler ilgili yerlere iletiliyor.

UZUN SÜRE SAKLANAMAZLAR

AK Parti yetkilileri, teşkilatın yoğun çalıştığını, bu yoğun çalışma temposu içerisinde bir insanın uzun süre kendisini saklamasının mümkün olmadığını belirtti. Yetkililer, "Bu örgüt takiyyeyi çok iyi beceriyor. Sızma olabileceği ihtimaline karşı sürekli çalışmalar yapıyoruz. 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından 2014 yılında ve 2015'te yaptığımız kongrelerde çok titiz bir çalışma gerçekleştirerek paralel unsurları büyük oranda temizledik. AK Parti içinde etkin yerlerimize sızmaları mümkün değil ama teşkilatın uç kısımlarında çok etkili olmayan yerlerde birtakım sızmalar olabilir. Onlar da tabi 15 Temmuz'dan sonraki hal ve tavırları, yaklaşımları göz önüne alarak tespit edilir.

İHBARLAR İYİ ARAŞTIRILMALI

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, teşkilatlara çok sayıda ihbar geldiğini söyledi. Yazıcı birbirlerini siyasi rakip olarak gören bazı kimselerin yalan ihbarda bulunabileceğini bu sebeple ihbarların çok sağlıklı değerlendirilmesi ve siyasi yaklaşımlar dışında gerçek veriler ile hareket edilmesi gerektiğini söyledi. (Türkiye)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.