Akademik personel hangi durumda nöbet ücreti alabilir?

Akademik personel hangi durumda nöbet ücreti alabilir?

Danıştay 8. Dairesi akademik personelin nöbet ücretiyle ilgili önemli bir karar verdi.

Akademik personel hangi durumda nöbet ücreti alabilir?

Danıştay 8. Dairesi angarya yasağına atıfta bulunarak nöbet tutan bazı akademik personele de nöbet ücreti verilmesi gerektiğine hükmetti

 

2547'e tabi olarak çalışan bir uzman doktor, tuttuğu nöbetlere karşılık olmak üzere nöbet ücreti talep etmiş, çalıştığı üniversite ise bu talebi reddetmiştir.

Açılan davada idare mahkemesi, akademik personele nöbet ücreti verilmesini öngören bir hüküm bulunmadığı, 657'de yer alan hükmün sadece memurları ve sözleşmeli personeli kapsadığı gerekçesiyle davacı aleyhine karar vermiştir.

 

Ancak davanın temyizinde, Danıştay 8. Dairesi, 2547 sayılı Kanunun 50/e maddesi ile 657'nin ek 33. maddesinin 2. fıkrasına atıfta bulunarak, 50/e kapsamında yer alan akademik personele de nöbet ücreti verilmesini kararlaştırmıştır.

Aşağıda yer alan karar bireysel bir karardır. Nöbet ücreti talep eden ve 50/e maddesi kapsamında yer alan akademik personelin, üniversitesine başvurarak nöbet ücreti talep etmesi, talebin reddi halinde 60 gün içinde idare mahkemesinde dava açması gerekmektedir. Aşağıda yer alan Danıştay kararı, dava açılması sırasında dosyaya ek olarak konulmalıdır.

 

İşte Danıştay kararı

  

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.