Akademik zam, herkesi kapsıyor

Akademik zam, herkesi kapsıyor

Öğretim Elemanlarının Ücretlerine Zam Meclis'e Geliyor

Toplu sözleşme görüşmelerinde ve Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında sürekli gündeme getirdiğimiz; YÖK, hükümet yetkilileri ve Sayın Başbakanla yapılan ikili görüşmelerde dile getirdiğimiz öğretim elemanlarının ücretlerinde artış yapılması konusundaki mücadelemizde sonuca yaklaştık.

 

Tüm öğretim elemanlarını kapsayacak şekilde üniversite ödeneği oranlarında artış ya da ek ödeme şeklinde yapılmasını istediğimiz ücret zammı konusunda hükümet tarafından hazırlanan tasarı Meclis’e sunulacak.

 

Bazı internet sitelerinde, Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’a atfen, ücret zammının ek gösterge oranlarında artış şeklinde gerçekleşeceği haberleri doğrulanmadığı gibi, ek gösterge oranlarına ileri sürülen miktardaki artışın talebimizi ve beklentileri karşılamaktan uzak olduğu izahtan varestedir. Bu vesileyle, yanlış bilgilendirmenin tasarının şekillenmesine zarar vermesi noktasındaki çekincemiz nedeniyle doğru ve yerinde bir bilgilendirmenin önemine vurgu yapmak istiyoruz.

 

Edindiğimiz bilgilere göre, üniversitelerimizde çalışan tüm öğretim elemanlarının ücretlerinde, üniversite ödenek oranlarına artış ya da ek ödeme suretiyle unvanına göre 100 ila 115 puan arasında artış gerçekleştirileceği tasarlanmaktadır.

 

Söz konusu artış rakamı, toplu sözleşme görüşmelerine taşıdığımız taleple paralellik göstermektedir.

 

Eğitim-Bir-Sen olarak, öğretim elemanlarının ücretlerinde, üniversite ödeneklerinin, 2014 yılı için 100 puan, 2015 yılı için de 100 puan olmak üzere, artış sağlanmasını talep etmiştik. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum