Akademisyenin ek ders ücretinin verilmemesi mahkemeden döndü

Akademisyenin ek ders ücretinin verilmemesi mahkemeden döndü

Mesai takibi için kart okuma sisteminden kart okutulması şartını yerine getirmediği gerekçesiyle ek ders ücretleri ödenmeyen üyelerimizin haklarını korumak için Şube Başkanımız Hasan Furkan adına açtığımız davada, mahkeme, idarenin işleminin hukuka...

Mesai takibi için kart okuma sisteminden kart okutulması şartını yerine getirmediği gerekçesiyle ek ders ücretleri ödenmeyen üyelerimizin haklarını korumak için Şube Başkanımız Hasan Furkan adına açtığımız davada, mahkeme, idarenin işleminin hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yönetiminin akademik ve idari hizmet binası girişlerine koyduğu kart takip sistemi uygulamasını Eğitim-Bir-Sen olarak dava konusu etmiş ve Kahramanmaraş İdare Mahkemesi, personelin mesai saatlerinin takibine yönelik olarak giriş-çıkışlara konulan kart takip sisteminin 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren aktif hâle getirilmesine ilişkin tesis edilen işlemin hukuka aykırı olduğuna hükmederek, yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

Üniversite yönetimi, mahkeme kararını hiçe saymış, bu defa Ek Ders Ödemeleri Usul ve Esasları Yönergesi’nde değişiklik yaparak ek ders ücretlerinin ödenmesinde kartlı okuma sisteminin kullanılmasını zorunlu kılmıştı.

Üyelerimize ve Şube Başkanımıza da, bu gerekçeyle, vermiş oldukları derslerin ücretleri ödenmemişti. Bunun üzerine, fiilen yerine getirildiği hâlde bu hukuksuz ve kanunsuz gerekçeyle ödenmeyen ek ders ücretlerinin ödenmesi talebiyle açılan davada, Kahramanmaraş İdare Mahkemesi, üniversitenin işleminin hukuksuz olduğuna karar verdi.

Mahkeme, kararında şu ifadelere yer verdi: “Öğretim elemanının kart okuma sistemini kullanmamış olmasının derste bizzat bulunmadığı anlamına gelmeyeceği, anılan Kanun uyarınca dersin fiilen yapıldığının çeşitli vasıtalarla ispatlanması hâlinde ödeme yapılması gerekmekte iken davalı idare tarafından sadece kartlı okuma sistemini kullanmadığı gerekçesiyle ek ders ücretinin ödenmemesinin hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmıştır.”

Mahkeme kararı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.