Akademisyenlere zam müjdesi...

Akademisyenlere zam müjdesi...

Maliye Bakanı Şimşek, Batman'da basın mensuplarının olmadığı bir ortamda akademisyenlere zam ne yapılacak sorusuna "Çalışmalar tamamlandı" şeklinde cevap vermiş.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yerel seçimler öncesinde Batman'daydı. Şimşek, üniversitede bazı ziyaretlerde bulundu. O sırada, üniversitede bulunan Sinema ve Televizyon Bölümünde Öğretim Görevlisi olan Ekrem Çelikiz, Bakan Şimşek'e akademisyenlere zam konusunu sordu.

Çelikiz, Maliye Bakanına ilk olarak akademik zam konusundaki çalışmaların ne aşamada olduğunu sordu. Maliye Bakanı Şimşek, akademik zam konusunda çalışmaların tamamlandığını, Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi gibi öğretim elemanlarına yüksek oranda zeyyanen zam yapılacağını ve diğer Öğretim Üyelerine de performans sistemine göre bir iyileştirme yapılacağını söyledi.

Öğretim Görevlisi, akademik zammın ne zaman yapılacağını ve seçimlerden önce akademisyenlere bir müjde verilip verilemeyeceğini de bakana sordu. Şimşek, seçimlerden hemen sonra bu konunun karara bağlanacağını belirtti.

Öte yandan Öğretim Görevlisi Çelikiz, Öğretim Görevlilerinin geliştirme ödeneğinin yarısını aldığını Bakana hatırlatarak bu konuda da bir çalışma yapılıp yapılamayacağını sordu. Bakan Şimşek bu konuda kendisinin detaylı bir bilgiye sahip olmadığını belirtti.

 

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.