Akşener: Bahçeli yalan konuşmaz

Akşener: Bahçeli yalan konuşmaz

Meral Akşener MHP’de tedbirli İhraç söylentileri için, “Sayın Bahçeli adına genel merkezden yaptıkları açıklamalar var, 'kesinlikle ihraç yoluna gitmeyeceğiz' diye. Bu zamana kadar Bahçeli'nin yalan konuştuğunu duymadım” dedi.

MHP'de muhalif kanadın önemli ismi Meral Akşener, Giresun’da düzenlediği basın toplantısında MHP’nin hem sağ hem de sol demokrat seçmene hitap eden bir parti olduğunu söyledi.  Akşener konuşmasında  “Sağda ve solda siyasi parti var olarak görürsek MHP tam merkezdedir. Hem avantaj hem de dezavantaj dediğimiz bir durum vardır. Sağ ve soldaki partilerin seçmenine sorduğunuzda partinize oy vermezseniz diye sorulduğunda karşınıza MHP çıkacaktır. Kaygan bir zemindeyiz. Biz avantajlı halini ortaya koyacağız"  dedi.

'DEMOKRASİ İÇİN BÜYÜK BİR GEDİK AÇTILAR'

MHP’de delegelerin 5,5 aydır süren kongre tartışmalarının büyük bir olgunlukla yapıldığını belirten Akşener, Ankara'da engellenen tüzük kurultayında ülkücüler bir irade gösterdiler. Bir çirkin sloganın olmadığı, tacizin olmadığı, sabahın erken saatlerinde gelen insanların saat 15.30'a kadar taşkınlık göstermeden Ankara'da gösterdiği tavır bir milattır. Şimdi biz nihayet sözün dışında davranışlarımızla nerede olduğumuzu paylaşıyoruz. Allah hepsinden razı olsun demokrasi için büyük bir gedik açtılar." şeklinde konuştu.

Meral Akşener “MHP millet-devlet barışmasını sağlayacak partidir” diyerek sağ ve sol seçmenin hepsine hitap ettiklerini, bütün oylara talip olduklarını belirtti.

'BEN BAHÇELİ'NİN YALAN KONUŞTUĞUNU DUYMADIM'

MHP’de genel başkan adaylarından bazılarının tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edileceği şeklindeki haberlere de değinen Akşener, " 548 imza aldık. 5,5 aydır uğraşıyoruz. 854 kişi de dediler ki büyük kurultayı da toplayabilirseniz tüzük kongresinde gelip evet oyu vereceğiz. Böyle baktığınız zaman bu delege önce kurultay istiyor. Tedbirli ihraç ile ilgili hukukçularımızla görüştük. Sayın Bahçeli adına genel merkezden yaptıkları açıklamalar var, 'kesinlikle ihraç yoluna gitmeyeceğiz' diye. Bu zamana kadar Bahçeli'nin yalan konuştuğunu duymadım.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.