Aktif Eğitim-Sen Sakarya Valiliği Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Aktif Eğitim-Sen Sakarya Valiliği Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Aktif Eğitim-Sen Sakarya Valiliği Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Aktif Eğitimciler Sendikası, eğitimdeki hukuksuzluklara karşı basın açıklaması yapan Sakarya Temsilcisi Muhsin Topçi’yi açığa alan Sakarya Valiliği hakkında suç duyurusunda bulundu. Sendikadan yapılan açıklamada, sendikal faaliyetlerin Uluslararası hukuk, Anayasa ve yasalarla güvence altına alındığı hatırlatılarak, “Sendikamızın merkez yönetim kurulu kararı uyarınca basın açıklaması yapan temsilcimizi görevden uzaklaştırma (açığa alma) kararını verenler sendikal faaliyetleri engelleme ve görevi kötüye kullanma suçu işlemiştir. Bu hukuksuzluğun sorumluları hukuk önünde hesap verecek” denildi.

16 Aralık 2014’te eğitimde yaşanan hukuksuzluklar, insan hakları ihlalleri ve haber alma hürriyetini hiçe sayan uygulamalar “hayır” demek üzere Sakarya Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Aktif Eğitim-Sen Sakarya Şube Başkanı Muhsin Topçi Sakarya Valiliği tarafından açığa alınmıştı.

Açığa alma kararının hukuksuz olduğunu belirten Aktif Eğitimciler Sendikası, konuyu yargıya taşıdı. Sakarya Valiliği hakkında suç duyurusunda bulunan sendika, açığa alma işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle de mahkemeye başvurdu.

Aktif Eğitim-Sen’den yapılan açıklamada, Uluslararası hukuk, Anayasa ve yasaların sendikal faaliyetleri güvence altına aldığına dikkat çekildi ve “Sakarya İl Temsilcimiz Muhsin Topçi Sakarya Valiliği tarafından sendikal faaliyet kapsamında basın açıklaması yaptığı için haksız ve hukuksuz şekilde açığa alınmıştır. Uluslararası sözleşmeler, Anayasamız ve temel insan hakları çiğnenmiş, ayaklar altına alınmıştır.” denildi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Merkez Yönetim Kurulunun 15 Aralık 2014 tarihinde eğitimdeki hukuksuzluklara ve insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla basın açıklamaları yapılmasını kararlaştırdığı, Muhsin Topçi’nin de 16 Aralık günü, saat 12:30’da, kamu düzeni ve asayişi bozmadan, yıllık iznini kullandığı sırada ve mesai saatleri dışında, yasal mevzuat çerçevesinde bir basın açıklaması yaptığı belirtildi.

Hukuk devletinde, Anayasa ve kanunların verdiği hiçbir hakkın herhangi bir güç, makam ve irade tarafından kısıtlanamayacağına dikkat çekilen Aktif Eğitim-Sen açıklamasında, “Sakarya Temsilcimiz hakkında yapılan açığa alma işlemi hukuksuzdur. Bu uygulamaya imza atanlar, yasaları çiğnemiş, görevini kötüye kullanmış ve TCK madde 257’ye göre suç işlemiştir. Temsilcimiz, tehdit, baskı ve zorbalıkla görevinden uzaklaştırılarak sendikal faaliyetlerimiz engellenmiş ve TCK’nın 118. Maddesine göre suç işlenmiştir. Bu suçu işleyenler hakkında görevini kötüye kullanmak ve sendikal faaliyetleri engellemekten dolayı suç duyurusunda bulunduk. Yapılan işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle de dava açtık.” denildi.

Asıl amacın, sivil toplumu susturmak ve sindirmek olduğu ifade edilen açıklamada Aktif Eğitim-Sen’in her türlü haksız ve hukuksuz uygulamaya karşı mücadeleye devam edeceği vurgulandı ve şu ifadelere yer verildi:

“Sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek örgütleri, özgür medya kuruluşları vb. kurumlar susturulmak, sindirilmek, korkutulmak istenmektedir. Onlar konuşmayacaksa, haksız ve hukuksuz uygulamaları kamuoyu ile kim paylaşacak, yanlışa kim yanlış diyebilecek? Aktif Eğitimciler Sendikası  olarak, sivil toplum kuruluşları ve özgür basını susturmaya, hukuku etkisiz kılmaya yönelik tüm adımların milleti susturmaya, hakkın sesini kesmeye yönelik olduğunu düşünüyor, hiçbir güç ve iradenin milleti susturamayacağını,  hakkın sesini kesemeyeceğini bir kez daha ifade ediyoruz. Bu bağlamda tüm kişi ve kurumları kendi yasal sınırlarına dönmeye, hukuk zemininde demokratik teamüllere uygun ve medeni davranışlar sergilemeye davet ediyoruz. Özgürlüklerin baş düşmanı herşeye rağmen halinden memnun kölelerdir ve aziz milletimizin necip evlatları halinden memnun köleler değildir. Milletimizin, sektörümüz çalışanlarının ve üyelerimizin haklarını korumak ve arttırmak üzere çıktığımız kutlu yolculuğumuz kesintisiz devam edecektir.”

kaynak: aktifegitimsen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.