Aktif Eğitim-Sen: Şube Müdürlüğü'nde Bir İptal Daha

Aktif Eğitim-Sen: Şube Müdürlüğü'nde Bir İptal Daha

Aktif Eğitim-Sen: Şube Müdürlüğü'nde Bir İptal Kararı Daha

Burdur İl Temsilcimiz Orhan Çiğdem, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 29/12/2013 tarihinde yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme yazılı sınavını kazandıktan sonra katılmaya hak kazandığı 13/02/2014 tarihli sözlü sınavında başarısız sayılmasına ilişkin işlemin hukuka aykırı olduğunu ileri sürülerek açtığı iptal davasını kazandı.

Isparta İdare Mahkemesinin 2014/508 Esas, 2015/169 Karar sayılı ve 19.02.2015 tarihli kararında; “(…) Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınavına katılanların yazılı ve sözlü puanları beraber değerlendirilmek suretiyle başarı sıralamasının belirlenmesi gerektiğinden, davacının sadece sözlü sınav puanı esas alınmak suretiyle başarısız sayılmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Ayrıca, bu karar, davalı idare tarafından kararın gerekçesi çerçevesinde yeniden bir başarı listesi oluşturulması gerektiğinden, davacının doğrudan başarılı olduğu anlamını taşımamaktadır. Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline, (…) 19.02.2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.” denilmektedir.

 

Böylece, Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sözlü Sınavına açılan ve kazanılan çok sayıdaki davaya bir yenisi daha eklenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı hukuksuz işlemlerin tesciline bir mühür daha vurulmuştur. Artık Bakanlık bu soruna bir çözüm üreterek işlem tesis etmek mecburiyetindedir. Tek çözüm, mahkeme kararlarını yerine getirmek ve sözlü sınavları iptal ederek yeniden değerlendirme yapmaktır.

 

İptal Kararı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum