Aktif Eğitim Sen yeniden resmen kuruldu

Aktif Eğitim Sen yeniden resmen kuruldu

Gülen grubunun sendikası olarak bilinen Aktif Eğitim Sen yeniden kuruldu.

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen), yeniden resmen kuruldu. Sendikanın kuruluşundan bu yana 1 aylık sürede 6 bin üyeye ulaştığını belirten Aktif Eğitim Sen Kurucu Genel Başkanı Osman Öztürk, "İlk hedefimiz şubat ayına kadar 35 bin üyeye ulaşmak." şeklinde konuştu.

2012 yılında kurulan ve 9 ayda 35 bin üyeye ulaşmasına rağmen, kendini fesheden Aktif Eğitim Sendikası, geri döndü. 10 kurucu üyenin başvurusuyla yeniden kurulan Aktif Eğitim-Sen'in 1. Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Kurucu Genel Başkanı Osman Öztürk, genel kurul, sendikanın kuruluş amacı ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 22 Kasım 2013 tarihinde Aktif Eğitimciler Sendikası'nın eğitim camiasına yeniden 'merhaba' diyerek göreve başladığını belirten Öztürk, "Eğitimci arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını, eğitim camiasının beklentilerine karşılamak amacıyla kurulan sendikamız, herhangi bir ideolojik ve siyasi beklenti içine girmeden, tüm eğitim çalışanlarını kendi çatısı altında toplamayı hedeflemekte." dedi.

Sendikanın kuruluşunun üzerinden 1 aylık bir süre geçtiğini ve bu sürede kurucu yönetim kurulunun kurulma işlemlerini tamamladığını kaydeden Öztürk, "Bu süre zarfında, aynı zamanda sendikamızın açılmış olması, eğitim camiasında ciddi bir heyecan oluşturdu. Bu heyecan neticesi olarak, 6 bin civarında bir üye girişi şuan sendikaya kayıt alındı. Bu hem bizim adımıza hem de eğitim camiamız adına oldukça önemli bir gelişme. Bundan sonraki ilk hedefimiz, şubat ayına kadar 35 bin eğitim camiasında çalışana ulaşmak ve bu sayıyı katlayarak arttırmak." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.