Aktif Eğitim-Sen'den MEB'e Dev Protesto

Aktif Eğitim-Sen'den MEB'e Dev Protesto

Aktif Eğitim-Sen'den MEB'e Dev Protesto

AKTİF EĞİTİM-SEN’DEN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA DEV PROTESTO

 

Aktif Eğitimciler Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığının yanlı, hukuksuz ve tartışmalı uygulamalarına karşı ülke genelinde dev bir protesto kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, MEB’in maksatlı, ideolojik ve yanlış uygulamaları yüzünden milli eğitim sistemimizin yeni eğitim öğretim yılına ağır yaralı olarak girdiğini belirterek, “Sendika olarak bu yanlışları kamuoyuna anlatmak için ülke genelinde protestolar gerçekleştiriyoruz. Yanlışlar düzeltilinceye dek, demokratik eylemlerimiz sürecek” dedi.

-------------

Milli Eğitim Bakanlığını (MEB) protesto eden Aktif Eğitim-Sen üyesi on binlerce eğitimci, hafta boyunca işyerlerine yakasında siyah kurdele ile gitmeye başladı. Sendikanın ülke genelindeki tüm şube ve temsilcilikleri, MEB’in hukuksuz, yanlı ve eğitime zarar veren uygulamalarını kamuoyuna anlatmak için kitlesel basın açıklamalar yaparken, Genel Başkan Osman Bahçe de, Sendika olarak eylemlerinin nedenlerini ve hedeflerini açıkladı.

Eğitimde yapılan her yanlışın, ülkemizin geleceğine vurulmuş bir balta olacağına dikkat çeken Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, “bu nedenle MEB’i yanlışlarından dönmeye çağırdıklarını” ifade etti.

Ülkenin ve çocuklarımızın geleceğinin, mevcut Bakanlık zihniyetinin basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına terkedilemeyeceğini belirten Bahçe, şunları söyledi:

Bakanlığın yanlış politikalarını milletimize anlatabilmek için, sorumluluk bilinci içerisinde, mesaimizi aksatmadan, büyük bir protesto programı uyguluyoruz. Arkadaşlarımız, ülkemizin aydınlık geleceğini karartmak isteyenlere dikkat çekmek için, bu hafta boyunca işyerlerine yakalarındaki siyah kurdelelerle gidecekler. Ayrıca küçük, büyük bütün şehirlerde kamuoyuna yönelik kitlesel basın açıklamaları yapılıyor.

Bakanlık ve yandaş sendikanın işbirliğiyle gerçekleşen siyasal ve sendikal kadrolaşmaya; kimliğe, inanca, aidiyete ilişkin her türlü fişlemeye; liyakat yerine yandaşlık ölçüsüyle yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere; eğitimcilerin hayatını alt-üst edecek rotasyona; özel okullara teşvikler verilirken devlet okullarımızın yokluklara mahkum edilmesine;gerçek karşılığı olmayan şişirme projelerle milli eğitim kaynaklarımızın birilerine peşkeş çekilmesine; eğitim çalışanlarımızı ve ailelerini yoksulluk sınırını bile geçemeyen maaş düzeyine layık gören zihniyete; öğretmenlerimizin asli görevleri dışında maddi manevi hiçbir karşılığı olmayan nöbet görevi gibi ekstra ve angarya işlere zorlanmasına ‘HAYIR’ diyoruz.”

Bakanlığı, fişleme, tasfiye, kadrolaşma gibi illegal faaliyetleri biran önce terk etmeye ve asli görevine dönmeye çağıran Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, sendika olarak, milli eğitimi sorunlar yumağına dönüştüren yanlışlıklardan dönülünceye dek, millete olan hizmetlerini aksatmadan, demokratik eylem ve çabalarını sürdüreceklerini belirtti. Bahçe, bu konuda bütün meslek örgütleri, toplum kesimleri ve duyarlı kamuoyundan da destek istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.