Aktif-Sen'den MEB Bakan Yardımcısına Ziyaret

Aktif-Sen'den MEB Bakan Yardımcısına Ziyaret

Eğitim Personelinin ve Eğitim Sisteminin Sorunlarını Bakan Yardımcısı ile Görüştük

 

Sendikamız Genel Sekreteri Sayın Mehmet Tekin, Milli Eğitim çalışanlarının ve eğitim sisteminde yaşanan problemleri görüşmek ve sendikamızın görüşlerini ve çözüm önerilerini iletmek üzere Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem’i ziyaret etti. 
Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet Tekin, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Sayın Ergün Alimoğlu ve Genel Dış İlişkiler ve Basın Yayın Sekreteri Sayın Yakup Pelit ile birlikte Bakan yardımcısı Sayın Orhan Erdem’i Makamında ziyaretti. 
Alan değişikliği yapan ancak verimli olamayan öğretmenlere geri dönüş hakkı verilmeli.
Genel Sekreterimiz “alan değişikliği yapan ve yeni alanından memnun olmayan öğretmenlerden çok sayıda elektronik posta aldıklarını, bazılarının intihar etmeyi bile düşündüklerini yazdıklarını, ivedilikle bu sorunun çözümü için olumlu bir adım atılması gerektiğini” belirtti.
Özür grubu atamaları tekrarlanmalıdır.
Genel Sekreter Tekin “Özür grubu atamaları sonucu hala ataması yapılamayan meslektaşlarının olduğunu, bunun moral-motivasyon mesleği olan öğretmenleri olumsuz etkilediğini, ister istemez eğitim ortamlarına yansıyan bu olumsuz tablonun ortadan kaldırılması için yeni bir özür grubu atamasının yapılmasını bekliyoruz” dedi. 
Kılık Kıyafet Yönetmeliği olumlu bir adım ama yetersiz.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği değişikliği ile öğrencilere sağlanan özgürlüğü önemsediklerini” ifade eden Tekin, “aynı özgürlüğün öğretmenlere de uygulanması için gerekli yasal değişiklikler bir ana önce başlatılmalı” dedi. 
Eşit İşe Eşit Ücret Sözde Kalmamalıdır.
“Çıkartılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile öğretmenler mağdur edilerek ek ödeme artışından faydalandırılmamıştır. Eşit İşe Eşit Ücret diye yola çıkılmasına rağmen bu eşitlik sözde kalmış eğitim çalışanlarına yansıtılmamış, bu durum öğretmenler arasında büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Öğretmenlerin refah seviyesinin yükseltilebilmesi için gerekli düzenlemenin yapılmasını yetkililerden beklediklerini” ifade eden Genel Sekreterimiz; “Bakanlık ek ödemeyi hiçbir şekilde başka bir şey ile ikame etmemelidir” dedi.
Eğitime Hazırlık Ödeneği bütün eğitim çalışanlarına verilmelidir.
Sayın Mehmet Tekin “Eğitim Öğretim yılı başında ödenen eğitime hazırlık ödeneğinin Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan herkese ödenmesi gerektiğinin önemine” dikkat çekti. Ayrıca “unvan değişikliği için çok sayıda hizmetli ve memurun beklemekte olduğu” gündeme getirildi.
12 yıllık zorunlu eğitim için ihtiyaç duyulan öğretmen atamaları yapılmalıdır.
“4+4+4 olarak ifade edilen yeni eğitim sisteminin ihtiyaç duyduğu öğretmenlerin ataması gerçekleştirilerek, ücretli öğretmenlik uygulanması sonlandırılmalı ya da minimum seviyeye çekilmelidir. İşin gerçek sahipleri atama beklerken ehil olmayan kişilere öğrencilerimizin emanet edilmemesi gerektiğini” ifade eden Tekin, “şubat ve ağustos aylarında öğretmen ataması yapılmasını beklediklerini” dile getirdi.
Şube Müdürlüğü normları adil dağıtılarak liyakat esaslarına göre atamalar yapılmalı.
Genel Dış İlişkiler ve Basın yayın Sekreteri Yakup pelit; “il ve ilçelerin öğrenci sayıları, demografik yapıları dikkate alınarak şube müdürü normlarının yeniden belirlenmesi gerektiği, yeni verilen kadrolar ve mevcut boşluklar tespit edilmeli, liyakat esasları temel alınarak, iş bölümlerine uygun alanlarda atamaların yapılması” beklenildiği dile getirildi.
Öğretmenlerimiz günlük tartışmaların içine çekilerek itibarsızlaştırılmamalıdır.
“Her şeyden önce sevgi ve şefkat mesleği olan öğretmenliğin, günlük siyasi çekişmelere malzeme yapılarak, itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı” konusuna dikkat çeken Sayın Mehmet Tekin; ekonomik beklentiler, özlük haklarında ve çalışma şartlarında iyileştirme vb. konular muhakkak önemli, ancak sırf bunlar vitrine konarak sevgi ve şefkat fiyatlandırılmaya çalışıyor, bu tehlikeli bir durum, eğitimin temel taşı olan öğretmenin rencide edilmesi kimseye bir şey kazandırmaz, aksine öğretmenin yıpratılması, sonucu hesaplanamayacak maddi ve manevi hasarlar meydana getireceği tartışma götürmez bir gerçektir” dedi.
Yirmibeş Bin Üyeye ulaştık.
 Genel Sekreterimiz Mehmet Tekin, “Sendika olarak haziranda başladıkları yurt çapında teşkilatlanma ve üyelik çalışmalarında Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmet Kolunda çalışanlarından büyük destek gördüklerini ve 25 bin üye sayısına ulaştıklarını” etti. Sendikamızı ve çalışmalarımızı içeren dosya Sayın Erdeme teslim edildi.
Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem, “öncelikle sendikamızın hayırlı olmasını” ifade etti. “Gündeme getirdiğimiz konularla ilgileneceğini, Ertelenmiş olan rotasyonun bu yıl gerçekleştirileceğini, 12 yıllık zorunlu eğitimin bütün gereklerinin yerine getirilmesi için bakanlık olarak uğraştıklarını ve büyük aşama kat ettiklerini” vurguladı.

Aktif Eğitimciler Sendikası

 

Bakanlik_2 Bakanlik_3 
 Bakanlik_4 Bakanlik_5

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum