Alan Değişikliği Bekleyen Öğretmenlerden MEB'e Anlamlı Çağrı

Alan Değişikliği Bekleyen Öğretmenlerden MEB'e Anlamlı Çağrı

Alan Değişikliği Bekleyen Öğretmenlerden MEB'e Anlamlı Çağrı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA ÇAĞRIMIZDIR!!! BÜTÜN PROBLEMLER DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİNİN YAPILMASIYLA ÇÖZÜLÜR BAŞKA ÇÖZÜM YOK

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğe bağlı alan değişikliği mağduriyetinin nedensiz bir şekilde halen devam ettirmektedir. Yönetmeliğe bağlı alan değişikliğinin yapılmaması bir çok ilde norm fazlalarının çığ gibi büyümesine neden oldu.Ve iliçi özür grubu problemini içinden çıkılmaz bir duruma getirdi. Normal zamanda yönetmeliğe bağlı alan değişikliği yapılır , öğretmenler boş normlara alan değişikliği yaptığı için birçok normda rahatlama olurdu ama şuanda Milli Eğitim Bakanlığı diplomaya yönelik alan değişikliğini son 2 yıldır yapmadığı için özellikle batıda sınıf öğretmeni norm fazlalığında çok fazla artış oldu.

Şu anda Batı'da 10 binin üzerinde sınıf öğretmeni norm fazlası durumda. Norm fazlası olan öğretmenler bu durumdan dolayı tedirgin olmaktadır ve bu duruma çok üzülmektedir çünkü bilindiği gibi okullarımız eğitim öğretime 1 hafta önce başladı norm fazlası öğretmenlerin sınıfları ve öğrencileri olmadığı için hem ne olacağım tedirginliğine kapılmaktadırlar hem de nereye gideceklerini bilememektedirler .

Yani Milli Eğitim Bakanlığındaki belirsizlik kervanına onlarda böylelikle katılmışlardır.

Milli Eğitim Bakanımız illere iliçi özür grubu probleminin boş normlara görevlendirme yapılarak çözülmesi talimatını vermiştir iliçi özür grubu mağdurlarının hemen hemen hepsi sınıf öğretmeni ve batı illerinde görev yapmaktadırlar. Sınıf öğretmenliğinde batıda bırakın boş normu 10 binin üzerinde sınıf öğretmeni norm fazlası olarak beklemektedir. Bizler yönetmeliğe bağlı alan değişikliği bekleyen öğretmenler defalarca milli eğitim bakalığına çağrıda bulunduk alan değişikliğinin yapılmaması demek milli eğitim bakanlığında birçok atama ve yer değişitirme sorununun ortaya çıkması demektir.

Yönetmeliğe bağlı alan değişikliği 15 yıldır yapılmaktadır ve MEB'de atama ve yer değiştirmelerde sirkülasyonu sağlamaktadır . Alan değişikliğinin yapılmaması bu atama ve yerdeğiştirmelerde sıkışmaya neden olmaktadır.Bizler yönetmeliğe bağlı alan değişikliği bekleyen öğretmenler milli eğitim bakanlığından çok vakit kaybetmeden alan değişikliği takvimini yayınlamalarını istiyoruz.

DİPLOMAYA YÖNELİK (YÖNETMELİĞE BAĞLI) ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLER....

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum