ALAN DEĞİŞİKLİĞİ MAĞDURLARI

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ MAĞDURLARI

Bazı branşlar için alan değişikliği elle tutulacak kadar yakın ama yıldızlar kadar uzak

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar İle Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları Ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esasların Geçici 2. Maddesi : ‘Ek çizelgede herhangi bir alan öğretmenliğine kaynak gösterilmeyen ancak Kurulun daha önceki kararlarında öğretmenliğe kaynak gösterilen Eğitim Bilimleri Fakültesi ile fakültelerin Eğitim Programları ve Öğretimi, Eğitim Yöneticiliği ve Deneticiliği, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim Yönetimi Teftişi ve Plânlaması, Halk Eğitimi ile Eğitimde Psikolojik Hizmetler bölüm/anabilim dallarından lisans düzeyinde mezun olanlar, Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri Alanı Öğretmenliğine Bakanlıkça belirlenecek ölçütler doğrultusunda başvuruda bulunabilirler.’ Şeklindedir.

 
Bu doğrultuda, bir eğitim bilimleri fakültesi mezunu olarak alan değiştireceğimi düşünüp sevindim.
 
Ancak 2012 Yılı Öğretmenlerin İl İçi Alan Değişikliği Kılavuzunun 4.2. Maddesi : ‘Alan değişikliğinde; fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri ile bilim ve sanat merkezleri ve halk eğitim merkezleri ile güzel sanatlar ve spor liselerinin beden eğitimi, müzik ve görsel sanatlar/resim öğretmenlikleri dışında Bakanlıkça boş norm ilan edilen diğer eğitim kurumları tercih edilebilecektir.’ Olarak düzenlenmiş.
 
Şimdi soruyorum: Ben 80 sayılı Karar esaslarına göre Öğretmenlik Meslek Bilgisi Derslerine atanabildiğim halde Anadolu Öğretmen Lisesine neden atanamıyorum?
 
Bu ders başka okulda yok ki?
 
Ayrıca hal-i hazırda sınıf öğretmeni olduğuma göre Anadolu Lisesi sınavlarına da giremiyorum.
 
Alan değişikliği kılavuzu nedeniyle mağdur durumdayım. Lütfen başka hiçbir kurumda dersi olmayan ve Anadolu Öğretmen Lisesine atanmaktan başka da alan değişikliği imkanı olmayan ben ve benim gibi olanların durumlarını Bakanlığa bildirin.
 
Teşekkür ederim.
 
Eğitim Bilimleri Fakültesi Mezunu Sınıf Öğretmeni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.