Alan Değişikliği ve Tereddütler

Alan Değişikliği ve Tereddütler

Alan değişikliği ve tereddütler ile ilgili Aktifsen açıklaması...MEB’ in özür durumundan yer değişikliği yapılamayan öğretmenlerin yer değişiklikleri konusunda yapmış olduğu açıklamada tereddüt edilen bir duruma dikkat çekmek istiyorum.

Sınıf öğretmeni olup başka bir alandan gelmeyen ve yan alanı da olmayan öğretmenler acaba 25 tercih yapacaklar mı? Açıklamanın 2-b maddesinin son cümlesinde “1-a ve 1-b kapsamına girmeyen öğretmenlerimizin başvuru ve tercihleri ise 1-b ve 2-b maddeleri kapsamında kabul edilecektir” ibaresi tercih yapılacağı anlamını taşımaktadır. Yalnız, 1-a ve 1-b kapsamına girmeyen sınıf öğretmenlerimize başvuru ekranında yalnızca Zihinsel Engelliler öğretmenliği açılmakta, Teknoloji Tasarım dersi açılmamaktadır. Alanı sınıf öğretmeni olmayanlara ise Teknoloji Tasarın alanı açılmaktadır. Konuya bir örnek getirmek gerekirse; Adana iline atanmak isteyen ve durumu 1-a ve1-b maddelerine uygun olmayan bir sınıf öğretmenine sadece Zihinsel Engelliler alanı açılmakta, Teknoloji Tasarım alanı tercihlerde görülememektedir. Hâlbuki Adana ilinde Teknoloji Tasarım dersinde 100 kontenjan görülmekte ve bu kontenjanlar alanı sınıf öğretmenliği olmayan diğer branşlara açılmaktadır. Bu durumda şu iki sorunun cevaplanması gerekir:



1- Durumları açıklamanın 1-a ve 1-b maddelerine uymayan sınıf öğretmenleri zihinsel engelliler ve teknoloji tasarım alanlarında 25 tercih yapabilecek midir? Yoksa sadece 26. şıkkı mı işaretleyeceklerdir?



2- Şayet 1. Maddede belirtilen 25 tercih yapılacaksa bu tercihler hem zihinsel Engelliler hem de Teknoloji Tasarım alanından mı olacaktır? Eğer ikinci sorunun cevabı evet ise neden sınıf öğretmenlerine sadece Zihinsel Engelliler alanı açılmakta, Teknoloji Tasarım alanı açılmamaktadır?







Bize göre sınıf öğretmeni olup da alanı ve yan alanı olmayan yani durumu 1-a ve 1-b kapsamına girmeyen öğretmenlerimiz hem Zihinsel Engelliler hem de Teknoloji tasarım alanından 25 tercih yapabilmeli ve sonra 26. tercihi işaretlemelidirler. Bundan dolayı bu durumda olan sınıf öğretmenlerine tercih ekranında her iki alan da açık olmalıdır.

 

Ergün ALİMOĞLU

Aktif Eğitimciler Sendikası

Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.