Alan değişikliğinde pişmanlık duyanlara!

Alan değişikliğinde pişmanlık duyanlara!

2012 Yılı isteğe bağlı ve özür grubu kapsamındaki yer değişikliklerindeki sıkışıklık ve yeni sistemin yarattığı norm sorunlarını çözmek adına bakanlıkça yapılan alan değişiklikleri yeni ve devasa sorunlara yol açmıştır.

 

İş kolumuzda Temsil yetkisini iki yıllığına elinde bulunduran Eğitim Bir Sen’in kendi başarısı olarak ilan ettiği yan alan değişiklikleri hem alan değiştirenleri, hem kendi alanına alan dışından atama yapılanları, hem de öğrencileri mağdur edecek şekilde bilimsellikten uzak kriterlerle yapılmıştır.

Sırf yer değiştirme kaygısı ile alanından vazgeçen çok sayıda öğretmenimiz ilk günden başlayarak kendi alanına dönmek adına sendikamızdan yardım istemiştir. Bu öğretmenlerimize ayrı ayrı bilgilendirme yapmak yerine prosedür hakkında genel bir bilgilendirme yapma gereğini duyduk.

Bakanlık ilgili alan değişikliğini İSTEĞE BAĞLI BAŞVURU ile aldığı için yeni alana atanır atanmaz iptal istemli bir dilekçe vermek, reddi ile dava açmak isteyenlerin bu girişimi fazla umut vaat etmemektedir. Bir dayatma şeklinde de olsa davalı açısıdan(MEB), talebin varlığı güçlü bir savunma nedenidir, mahkemeyi de etkileyebilir. Bunun yerine resmi olarak TALEP edilmiş alana dair bir lisans eğitimi almamış olmak, hizmet içi eğitime tabi tutulmadan göreve başlamak, öğrencilerin seviye ve ihtiyacına yanıt verememek konularını peş peşe tutanak altına aldırmak yerinde olacaktır. Bu süreçte eski (mezuniyete esas alan) alanda il, ilçede ihtiyaç oluşması, ücretli öğretmen çalıştırılması da delillendirilebilir. Bu tür dilekçe, tutanak ve delillerin ekleneceği birALANA GERİ DÖNME talepli nihai dilekçenin reddi halinde güçlü bir dava açılabilir.

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Servisi olarak hizmetiçi eğitime alınmadan mezuniyet alanı dışındaki bir alana geçmiş, bunun sıkıntısını yaşayan öğretmenlerimiz için kurumlarına verecekleri ilk dilekçeyi örnek olarak paylaşıyoruz. Alana dönüş konusunu yargıya taşımak isteyen üyelerimize her türlü hukuksal yardım ücretsiz olarak verilecektir. Saygılarımızla…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.