Alan Değişikliğinde TTKB'nin Görüşü Bekleniyor

Alan Değişikliğinde TTKB'nin Görüşü Bekleniyor

ALAN DEĞİŞİKLİĞİNDE TTKB'NIN GÖRÜŞÜ BEKLENİYOR

 

Milli Eğitim Bakanlığı alan değişikliği için takvim yayınlamıştı.Bu takvime göre başvurular 10-13 Eylül tarihleri arasında yapılacaktı. Ancak, sisteme girmeye çalışan öğretmenler başvuru yapamamakta ve telaşa düşmektedir.

Bu duruma rağmen MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü alan değişikliği yapmak isteyen öğretmenleri rahatlatacak bir açıklama yapma gereği dahi duymamıştır.

Konuyla ilgili pek çok öğretmen sendikamızı aramış ve problemin sebebini öğrenmemizi istemiştir. Türk Eğitim Sen olarak, sendikamız gecikmenin sebebini araştırmış ve aşağıdaki açıklamayı yapmayı uygun görmüştür.

MEB üst düzey yetkililerinin verdiği bilgiye göre, yan alanı olan sınıf öğretmenlerinin de alan değişikliği yapabilmelerini sağlamak amacıyla, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının konuyla ilgili yazısını beklemekteymiş. Bu görüş yazısının bugün akşama (12 Eylül) kadar gelmesi bekleniyormuş, bu yazı geldikten sonra sistem açılacakmış.

Sendikamıza yetkililerin verdiği bilgi bu şekildedir. Ancak, merak ettiğimiz bu konuda İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün neden, böyle bir açıklama yapmaya gerek duymadığıdır. Öğretmenler, beklerse beklesin, onların derde düşmesi bizi ilgilendirmez mi demek istemektedirler.

Bu insan Kaynakları Genel Müdürlüğü ile daha neler yaşayacağımzı tahmin etmek zor değildir. Ne diyelim,  bu kadar iş bilmez bir araya gelince işler böyle oluyormuş demekki.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum