Alan Değişikliğinde Yaşanan Sorunları İnsan Kaynakları Genel Müdürü ile Görüştük

Alan Değişikliğinde Yaşanan Sorunları İnsan Kaynakları Genel Müdürü ile Görüştük

Alan Değişikliğinde Yaşanan Sorunları İnsan Kaynakları Genel Müdürü ile Görüştük

Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı, öğretmelerin alan değişikliği konusunda yaşadığı sorunların giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak ile görüştü.

Alan değişikliği başvuru sürecinin uzatılmasını isteyen Ramazan Çakırcı, norm kadroların alan değişikliği süreci tamamlanmadan güncellenerek, oluşan yeni boş yerlere de başvuru imkânı sağlanması gerektiğini söyledi. Çakırcı, görüşmede şu konulara değindi:

“Sınıf öğretmeni mezunu olup yan alanı Matematik olanların ilköğretim Matematik Öğretmenliği’ne, yan alanı Türk Dili ve Edebiyatı olanların ise Türkçe Öğretmenliği’ne atanmalarına imkân verilmelidir. 2012 yılında herhangi bir nedenden dolayı (isteğe bağlı, özür durumuna bağlı vs.) yer değişikliği yapan öğretmenlere alan değişikliğine başvuru imkânı verilmelidir. Sınıf öğretmeni olup mezuniyet alanı fizik, kimya ve biyoloji olan öğretmenlerin liselerde fizik, kimya ve biyoloji öğretmenliklerine başvuruları kabul edilmekte ancak ortaokullarda fen ve teknoloji öğretmenliğine başvuruları kabul edilmemektedir. Yine sınıf öğretmeni olup mezuniyet alanı tarih ve coğrafya olan öğretmenlerin liselerde tarih ve coğrafya öğretmenliklerine başvuruları kabul edilmekte ancak sosyal bilgiler öğretmenliğine başvuruları kabul edilmemektedir. Diğer yandan liselerde fizik, kimya ve biyoloji öğretmeni olanlar ortaokullara fen ve teknoloji öğretmeni olarak, tarih ve coğrafya öğretmenleri ise sosyal bilgiler öğretmeni olarak başvuruda bulunabilmektedir. Bu çelişkili durumun giderilerek sınıf öğretmeni olup fizik, kimya, biyoloji, tarih ve coğrafya alanlarından mezun olan öğretmenlerin ortaokullara da alan değişikliği başvurusunda bulunmalarına imkânı sağlanmalıdır. Halk Eğitim merkezleri ve öğretmenevleri yöneticileri için kendi kurumlarında kalacak şekilde ders yükü şartı aranmaksızın alan değişikliği imkânı sağlanmalıdır.”

Ramazan Çakırcı, ilköğretim okulu olup ilkokul veya ortaokul olarak dönüştürülen eğitim kurumlarının yöneticilerinin normları ilkokul ile ilişkilendirilenlerin ortaokullara alan değişikliği yapmaları halinde yöneticilik görevlerinin düşmemesi için gerekli değişikliklerin yapılarak illerde uygulama birlikteliğinin sağlanmasını ve bu hususlarda oluşabilecek mağduriyetlerin önlenmesini istedi.

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, Bakanlık olarak taleplerimizi değerlendireceklerini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen olarak, alan değişikliğinde yaşanan sorunlarla mevzuata bağlı sorunların çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğiz.

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.