ALES Sınav Soruları ve Cevapları ne zaman açıklanır (2015 ALES SORULARI)

ALES Sınav Soruları ve Cevapları ne zaman açıklanır (2015 ALES SORULARI)

ALES Sınav soruları ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandığı an buradan bulabilirsiniz. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı bugün yapıldı şimdi ise gözler 2015 ALES Sınav Soruları ve Cevaplarının açıklanmasında. 2015 ALES Sınavı hakkında

ALES Sınav soruları vecevapları ÖSYM tarafından açıklandığı an buradan bulabilirsiniz. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı bugün yapıldı şimdi ise gözler ALES Sınav Soruları ve Cevaplarının açıklanmasında.ALES Sınavıhakkında detaylar burada. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonbahar Dönemi sınavı saat 9:30’da başladı ve 150 dakikalık sürede adaylardan 160 sorudan en az 120’sini cevaplamaları istendi. 

ALES SINAV SORULAR VE CEVAPLARI 

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ 

ALES’te adayların sayısal bölümden 40’ar soruluk Sayısal-1 ve Sayısal-2 testleri ile sözel bölümden 40’ar soruluk Sözel-1 ve Sözel-2 testlerinde yer alan toplam 160 soru içerisinden sınava girdikleri alana göre en az 120 tanesini cevaplamaları gerekir.

ALESsınavıyla ilgili bilinmesi gerekenlerALES sınavının kullanıldığı alanlar ve sınavın kapsamı ve puan içeriğine yönelik koşulları açıklayalım.

-ALES’e kimler başvurabilir?

ALES sınavına üniversitelerin lisans programlarından mezun olabilecek adaylar ile mezun durumda olan adaylar katılabilmektedir.

ALES puanı hangi alanlarda kullanılır?

ALES, üniversitelerin araştırma görevlisi, okutman, uzman ve öğretim görevlisi kadrolarına başvurularda ön şart olarak istenir. Ayrıca yükseköğrenimini yüksek lisans veya doktora yaparak sürdürmek isteyen adaylardaALES’e katılmak zorundadır. -

ALES’te Taban Puan var mıdır? 

Yüksek lisans başvurularındaALES için belirlenen taban puan 55’tir. Üniversitelerin ilgili programlarına başvurularda adaylardan sözel, sayısal veya eşit ağırlık puanlarından en az birinden 55 puan almaları istenir. Doktora başvurularında ise taban puan olarak en az 80 puan almak gerekmektedir. Sınav Soru ve Cevapları Sonbahar DönemiALES sınavı soru vecevaplarının yüzde 10’luk kısmıÖSYM tarafından sınav sonuçları açıklandığı zaman yayımlanacaktır. Sınav sonuçları açıklandığında temel soru kitapçığında yer alan soruların yüzde 10’luk kısmını adaylarla paylaşacağız.

Sınav, 81 il merkezi ile Bişkek'te saat 09.30'da başlayacak ve adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan testleri yanıtlamaları için 150 dakika verilecek. Sınavda uygulanacak testin sayısal bölümünde 40'ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 testleri), sözel bölümünde ise 40'ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 testleri) yer alacak. Bütün adaylar dört testten, yüksek olarak hesaplanmasını istedikleri ağırlıklı puana uygun en az üçünü seçerek en az 120 soru cevaplandırmış olacak. Adaylar istedikleri takdirde bütün testleri cevaplayabilecek.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecek.

Belge üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Adayların, belgelerin yazıcıdan dökümünü edinirken, belgede fotoğraf olmasına özen göstermeleri ve renkli ya da siyah beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Adayın, giriş belgesinin yanı sıra nüfus cüzdanı veya pasaportunun da yanında bulunması zorunlu. Nüfus cüzdanı ve pasaport dışında, zorunlu askerlik görevini ifa eden er veya erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, tutuklu veya hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, çipli, manyetik şeritli, 16 rakamdan oluşan baro kart ve 7 rakamdan oluşan, güvenlik kodu bulunan, geçerlilik tarihi dolmamış resmi avukat kimlik belgesi, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe veya Mavi Kartlar da kabul edilecek.

- Aday, ehliyet veya meslek kartları ile sınava alınmayacak

Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olması, üzerinde adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve TC kimlik numarasının bulunması, pasaportun ise süresinin dolmamış olması gerekiyor.
Belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak. Bir aday, bu belgeleri yanında olmadığı halde sınav koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veyaÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavıÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacak.
Sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak.

SINAVDA BULUNDURULMASI GEREKENLER

Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.  Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır. Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.