ALES sonuçları açıklandı! 2017 ALES sınav sonuçlarını tıkla öğren

ALES sonuçları açıklandı! 2017 ALES sınav sonuçlarını tıkla öğren

Akademik kariyer yapmak isteyen lisans mezunları ALES sınavının açıklanmasını merakla bekleniyordu. ALES sonuçları bugün açıklandı. ALES sonuçlarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

ÖSYM tarafından 7 Mayıs tarihinde yapılan ALES ( Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonuçları merakla bekleniyordu. ALES'e giren binlerce kişi sabırsızlıkla bugünü bekliyordu. Ve ALES sınav sonuçları açıklandı. 

Akademik kadrolara yerleşmek isteyen ve akademik kariyerlerini devam ettirmek isteyenlerin ihtiyaç duyduğu ALES sınav sonuçlarının açıklanması hakkında merak edilenler haberimizde.

ALES SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı İlkbahar Dönemi (ALES 2017) sonuçlarını adaylar ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet sitesinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerliliği vardır. Başvurularınızda geçerlilik süresi içinde en yüksek ALES puanınızı kullanabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.