Ali Yalçın: Batı kendi kanlı tarihine baksın

Ali Yalçın: Batı kendi kanlı tarihine baksın

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Vahdet Gazetesi'nden Muhammet Erdoğan'ın sorularını cevaplandırdı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Vahdet Gazetesi'nden Muhammet Erdoğan'ın sorularını cevaplandırdı.

 

İşte Vahdet Gazetesi'nde yer alan o haber:

 

 “İslam dünyası büyük bir emperyal iştahın cenderesi altında ölümle pençeleşirken, Batı’nın tek derdi sömürü” diyen Yalçın, “1915 olaylarına 'soykırım' deme yarışına girenler, Gazze’ye, Myanmar’a, Bangladeş’e, Irak’a, Doğu Türkistan’a baksınlar. Akan her damla kanda ellerinin izi var. Bosna’yı, Çeçenistan’ı unutmadık. Nasıl unuturuz Somali’yi? Suriye’de soykırım Batı emperyalizmin desteğiyle devam etmiyor mu? Batı emperyalizmi kendi tarihlerine baksın; soykırımı görsünler” ifadesini kullandı. 

 

Yalçın, şöyle devam etti: “Fransa’nın Cezayir, Ruanda, Çad soykırımı, Almanya'nın Namibya katliamı, Belçika'nın Kongo soykırımı, İngiltere ve ABD’nin sayısını hatırlamakta zorluk çektiğimiz katliamları ortada dururken, 1915 olaylarından söz etmeleri kanlı tarihlerini örtbas etme, Türkiye’yi yalnızlaştırma çabasıdır. Ama tutmaz. 'Yeniden Büyük Türkiye' idealimizle ayağa kalkan Anadolu insanı bir daha oturmaz. Gezi olaylarına mesele nasıl ağaç değilse Batı emperyalizmin meselesi de 1915 olayları değil. Mesele Anadolu’nun ayağa kalkmasından rahatsızlar ve direnişten dirilişe geçen Türkiye’nin önünü kesmek istiyorlar.” 

 


 

Yalana sığınıyorlar

 

Tarih biliminin yüzyıllardır sömürgeciliğe ve siyasi amaçlara alet edildiğini vurgulayan Başkan Yalçın, “Bugün de küresel emperyalist projelere alet edilmektedir. Bilimsel dayanaklardan uzak ve yapay bir kurgu çerçevesinde türetilmiş iddialarla, ön yargılı yaklaşımlarla neredeyse bir asırdır, işlemediğimiz bir suçtan dolayı hüküm giydirilmeye çalışılmamız tek kelimeyle dayatmadır. Ortak bağımsız tarih komisyonlarının kurulması önerisinin peşinen reddedilmesi ise bu dayatmanın ve yalana sığınmanın göstergesidir. Türkiye, ilgili tarafları 1915 ve 1916 olaylarının incelenmesi için tarihî bir komisyon oluşturmaya resmî olarak davet etmesine karşın uzlaşmaz bir tutum sergilenmesi Türkiye’ye yönelik suçlamaların art niyetli olduğunu göstermeye yetmektedir. Türk-Ermeni meselesinin tarih biliminin konusu olması gerektiği açıktır” dedi.

 

 

1 Mayıs’ta Konya'dayız

 

Bazı sendika ve siyasi partilerin 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama dayatmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Ali Yalçın, “Amaçları bayram kutlamak değil bayramı kaosa çevirmek” dedi. Yalçın, “1 Mayıs’ı bayram değil kaos havasında kutlayanlar, bu günün anlamında erozyona uğratmışlar, deforme etmişlerdir. Uzun yıllar 1 Mayıs bazı ideolojik kesimlerin tekelindeymiş gibi bir tablo söz konusuydu. Bugün bu algının tamamen yıkıldığını, yok olduğunu görüyoruz. Memur-Sen ve Hak-İş, kamu mallarına zarar vermeden, esnaflarımızı tedirgin etmeden hak arama mücadelesinin verilebileceğini herkese gösterdi. 1 Mayıs'ı bu yıl kardeş konfederasyon Hak-İş ve demokratik sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, Mevlana’nın şehri, hoşgörünün başkenti Konya’da kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.