Ali Yalçın delegelere hitap etti

Ali Yalçın delegelere hitap etti

Ekip ruhuyla ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Adayı Ali Yalçın, “Konfederasyonumuzu ve sendikalarımızı yumuşak güç ve erdemli güç unsuru olarak uluslararası arenaya taşımaya, bunun için bölgesel ve küresel organizasyonlar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda delegelere hitap eden Yalçın, zorlu yollardan, dar patikalardan geçtiklerini, sarp yokuşları aşarak bugüne ulaştıklarını ifade eden Yalçın, “Bu iş size göre değil, bu iş sizin işiniz değil diyen ve umudu kırmaya çalışanlara aldırmayarak en uzun yolculukların bile ilk adımla başladığının bilinciyle yola çıkıp adeta ‘Bir çiçekle bahar olmaz’ diyenlere, ‘Bütün baharlar bir çiçekle başlar’ ve ‘Ölüm bir tohumsa kefen zarında / Gün olur fışkırır bir orman olur’ karşılığını vererek, bir çekirdekte bir filizi, bir filizde bir fidanı, bir fidanda bir çınarı ve bir çınarda bir ormanı düşlediğimiz için hamd ediyorum” diye konuştu.



 

Üç boyutlu direnişi rehber edindik

 

Yalçın, ‘Elinle müdahale et, dilinle düzelt, kalbinle buğzet’ diyen üç boyutlu direnişi rehber edindiklerini ve ‘sendikacılığı iyilikleri önermenin ve kötülükleri önlemenin izdüşümü olarak’ algıladıklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İthal fikirlere yaslanmadık, kadim medeniyet kodlarımızdan beslendik. Onun için ayrıştırıcı değil, birleştirici olduk. Mehmet Akif İnan’ın birleştirici, bütünleştirici ve kucaklayıcı anlayışı sayesinde bu ülkede emek platformu oluşabildi. Nasıl ki, yardım kuruluşları Memur-Sen sayesinde bir araya gelebildi ve ortak fotoğrafa girebildi ise sendikalar da Akif İnan’ın çağrısıyla emek platformu sayesinde ortak amaçlar için bir araya geldi ve birlikte hareket edebildi. Hem toplu görüşmeler hem de toplu sözleşme dönemlerinde kamu görevlileri için ekonomik, sosyal ve özlük hakları alanlarında yüzlerce kazanım ürettik. Özellikle çalışma hayatının insanileşmesi noktasında dezavantajlı gruplara yönelik ekstra sosyal haklar sağladık. 2002-2015 dönemini kapsayan süreçte demokratikleşme, insan hakları ve hukuk alanında gerçekleşen sessiz devrimlerde aktif sorumluluk aldık. Reformların toplumla buluşturulması ve anlatılması sürecinde etkin ve etkili rol aldık. Özellikle yasakların kalkması noktasındaki sivil itaatsizlik eylemlerimizle (kılık kıyafet eylemi) tarihi yasağı tarih yaptık ve tarih yazdık. 4/B'li sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, ek ödeme eylemi, 28 Şubat mağdurlarının göreve iadesi gibi birçok konuda önemli başarılılara ve kazanımlara imza attık. 12 yılda 7 darbe girişimi yaşandı ve bunların çoğunluğunda dalgakıran olduk. Ortak akıl mitingleriyle başlayan, sağlam irade kampanyalarıyla süren darbe ve vesayetlere karşı kararlılıkla mücadele ettik. Ergenekon, Taksim Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, 6-8 Ekim Kobani ayaklanması gibi küresel operasyonlarda dik durduk, emperyalistlerin oyunlarını ve düzenlerini bozduk. Mazlumların sözcüsü olma, mazlumlara yönelik dayanışma ve yardımlaşma faaliyetlerine öncülük ettik, merhamet diplomasisinde liderlik yaptık. Vesayetin bitişiyle birlikte kadim medeniyetin ve yeniden büyük Türkiye’nin inşa sürecine başladık, bu süreçte aktif sorumluluk aldık. Başından beri tam destek verdiğimiz çözüm sürecini başarıyla tamamlayarak, bu süreci demokratik, özgürlükçü, sivil yeni bir anayasa ile taçlandırmamız lazım. Ülkenin de ümmetinde geleceğinde bu tarihsel reformlara bağlı olduğunu asla unutmayalım. Türkiye ve dünyanın sorunlarıyla yakından ilgilenirken, teşkilat çalışmalarını ihmal etmedik. Bir milyon 111 üyeye ulaşmak için hep birlikte ter döküyor, yol tepiyoruz.”



 

Ali Yalçın, Akif İnan’ın, ‘adam yetiştirmek’ misyonunu sürdürmek için kaliteli ve nitelikli insan yetiştirmeye teşkilat olarak büyük bir önem vermeyi, bu çerçevede, Kadın Teşkilatını, Engelli Memur-Sen'i, Genç Memur-Sen’i büyütmeyi hedeflediklerini ifade etti.



 

Ekip ruhuyla ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz

 

“Sorumluluklarımız ve yükümlülüklerimiz büyük” diyen Yalçın,

“Önümüzde 2016-2017 Toplu Sözleşme süreci var. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Uzun süren görüşmeler ve istişareler sonucu hiçbirimiz enaniyet yapmayarak tek liste ile ‘kararlı adımlarla güvenli yarınlara’ dedik. Şahıs merkezli değil, ekip merkezli yürümek zorundayız. Kendi içinde çatışan değil, gelecek için, üyesi ve ülkesi için uyumlu çalışan ekip ruhuyla, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Konfederasyonumuzu ve sendikalarımızı yumuşak güç ve erdemli güç unsuru     olarak uluslararası arenaya taşımaya, bunun için bölgesel ve küresel organizasyonlar yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.