Ali Yalçın, Doğru yerde durup, doğru yerde örgütlenmeliyiz

Ali Yalçın, Doğru yerde durup, doğru yerde örgütlenmeliyiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Malatya Şubesinin İl Divan Toplantısına katıldı. Yalçın, Malatyalılara hitabında örgütlenmenin gücünü anlattı ve ekledi “Sadece örgütlenmek yetmez, doğru yerde örgütlenmek, doğru yerde durmak gerekir.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Malatya Şubesinin İl Divan Toplantısına katıldı. Yalçın, Malatyalılara hitabında örgütlenmenin gücünü anlattı ve ekledi “Sadece örgütlenmek yetmez, doğru yerde örgütlenmek, doğru yerde durmak gerekir. O zaman emek ve hak mücadelesini aslına uygun yapabiliriz” dedi.


 

Genel Başkan Ali Yalçın, teşkilatıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Yalçın’ın durağı bu kez Malatya’ydı. Yalçın, Malatya temsilciliğinin düzenlediği il divan toplantısına katıldı. Toplantıya Yalçın’ın yanı sıra Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Fehim Bingöl,  Memur-Sen Adıyaman  İl Temsilcisi Ali Deniz, Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, Memur-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları, il ve ilçe yönetim kurulları ve çok sayıda davetli katıldı.



 

Memur-Sen Malatya İl Temsilciliğinin il divan toplantısında konuşan Yalçın, Memur-Sen’in örgütlülüğünü anlattı. Yalçın, “Bir şey keşfedildi. Örgütlenmek işin başı. Örgütlendiğinizde bu iş biter. Bir isek bir kişiyi daha çekeceğiz biraz daha büyüyeceğiz. Onun için bereket ve heybeti büyütmemiz lazım. Yan yana girip, omuz omuza verip mücadele edeceğiz. Sizler bu ülkede çok şey değiştirdiğiniz ve daha değişecek çok şey var. Bunun yolu yan yana olmaktan geçiyor.”




 

Yalçın, örgütlenmenin değerler çerçevesinde yapılması gerektiğini söyledi; Memur-Sen’in bir erdemliler hareketi olarak kurulduğunu hatırlattı. Yalçın, 28 Şubat döneminde darbe destekçisi sivil toplum örgütlerini hatırlatarak “Post modern darbede örgütlü yapıları kullandılar. O örgütlü yapılar hükümete gelip %35 zam istediğinde amaçları o zammın verilmeyeceğini düşünüp sonradan sokakları kışkırtmaktı. Sivil kuvvetler denilen bu örgütlü yapılar darbeye zemin hazırladılar. Aynısı Gezi olaylarında oldu. Yine sivil örgütler, sendikalar hükümete ayar vermeye, kaos ortamını büyütmeye çalıştılar. Demek ki örgütlenmek yetmiyor, doğru yerde örgütlenmek, doğru yerde durmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.


 

Yalçın, Memur-Sen örgütlülüğünün değerler sendikacılığı çerçevesinde büyüdüğünü vurguladı, Yalçın, “Memur-Sen şimdiye kadar hep bu ülkenin son kale olduğu bilinciyle hareket etti. Hiçbir zaman bu ülkenin zararına olacak bir şeyi aklımızdan geçirmedik. O nedenle örgütlenmiş olmak tek başına yetmiyor nerede durduğunuz da önemli” dedi.




 

Yıldırım: Birlikteliğimiz mücadelemize güç veriyor

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım, yaptığı açılış konuşmasında Malatya’da yapılan çalışmaları anlattı. Yıldırım, “Zorluklar, adaletsizlikler ve hak arama mücadelesinde örgütlü olmaz isek, hakkımızı savunamaz ve savruluruz. Bu nedenle teşkilat içinde olmak birlikte olmak ve omuz omuza mücadele etmek önemlidir. Memur-Sen’in mensubu olmaktan bu nedenle onur duyuyoruz. Malatya’mızda Memur-Sen’in değerler sendikacılığını en iyi şekilde temsil ediyor ve bu noktada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bağlı sendikalarımız ile birlikteliğimiz, mücadelemize güç veriyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.