Ali Yalçın: Eğitimcinin darbedildiği yerde gelecek inşa edemeyiz

Ali Yalçın: Eğitimcinin darbedildiği yerde gelecek inşa edemeyiz

Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Şubesi’nin genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Ali Yalçın, imanın imkâna galebe çaldığı topraklarda olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, performans adı altında yapılan çalışmaların, başta eğitimciler olmak üzere, ülkeye zarar verdiğini belirterek, “Öğretmen performans değerlendirme sistemiyle yapılmaya çalışılan şeyi anlamak mümkün değil. Performans ölçmeye yönelik yaklaşım, eğitimcileri tahrip ediyor, itibarsızlaştırıyor. Öğretmen kimliği bu anlamda irtifa kaybediyor. Öğrencinin eğitimciye parmak salladığı bir sistemde; velinin öğretmeni darbettiği yerde gelecek inşa edemeyiz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Şubesi’nin genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Ali Yalçın, imanın imkâna galebe çaldığı topraklarda olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“İmkânıyla bizden çok daha kuvvetli, sayıca çok daha fazla olanların iman karşısında dize geldiği, tarihin şan ve şeref madalyasının asıldığı bir coğrafyada, bir toprak parçasında bu anlamlı günde beraberiz. Kanını ve canını veren ama bu vatanı düşmana teslim etmeyen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tarihin yeniden şekillendiği bir zaman dilimindeyiz. Yüzyıl önce bu topraklar dizayn edildi. Yüzyıl içerisinde bir araya gelme potansiyeli, ihtimali olan ve tehdit oluşturabilecek ülkeler için stratejik hedef konuldu ve yüzyıl sonra onlar da kristalize edilerek toz stratejisi ile darmaduman edilmeye çalışılıyor. Yaşadığımız zemini, içinde bulunduğumuz zamanı, bundan sonra olabilme ihtimali olan simülasyonu fark etmek istiyorsak, tıpkı gez, göz, arpacık gibi belli kesişme noktalarını, stratejik hedeflerin sahaya sürülme zamanlarını gözden kaçırmamalıyız. Sendika olarak, kurulduğumuz günden bu yana, Çanakkale ruhuyla, emperyal sisteme direnip, onun oluşturduğu sisteme ve adaletsizliklere karşı, medeniyet coğrafyamızdan başlayarak bütün mazlum coğrafyalara ulaşmanın, kaybettiğimiz diriliğimizi, dirliğimizi, birliğimizi yeniden inşa etmenin derdindeyiz.”

Ruhumuzu kaybetmenin faturasını ödüyoruz

“Millet olarak ruhumuzu kaybetmenin faturasını ödüyoruz” diyen Yalçın, “Millet olarak ruhumuzu kaybetmemizin, narkoz iğnesini yediğimizin, kendimizden geçmemizin üzerinden yüzyıl geçti ama artık adım adım kendine gelen, küresel emperyalizmin, vahşi siyonizmin karşısında dimdik duran, küresel emperyalizmin tekerine çomak sokan bir Türkiye; kadim bir medeniyetin bakiyesi olan bir millet; ülkesi, milleti, eğitim çalışanları, kamu görevlileri için çalışan, üreten, üyelerine kazandıran bir sendika var” ifadelerini kullandı.

Öğrencinin öğretmene parmak salladığı bir sistemle yol alamayız

Türkiye’nin çok kritik bir süreçten geçtiğini dile getiren Yalçın, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen performans değerlendirmesini eleştiren Ali Yalçın, “Birlik ve beraberliğe, dayanışmaya, ortak akla, kalıcı politikalara, sorun üreten değil, çözüm getiren uygulamalara, motive edici yaklaşımlara ihtiyacımız var. Ancak, eğitim alanında atılan bazı adımlar, hayata geçirilen ve geçirilmeye çalışılan bazı projeler, başta eğitimciler olmak üzere, toplumu geriyor, ayrıştırıyor, iş barışını bozuyor. Öğretmen performans değerlendirme sistemi adı altında yapılan çalışmalar, eğitimcileri tahrip ediyor, itibarsızlaştırıyor. Öğretmen kimliği bu anlamda irtifa kaybediyor. Öğrencinin öğretmene parmak salladığı bir sistemde; velinin öğretmeni darbettiği yerde gelecek inşa edemeyiz. Bu projeleri kim hazırlıyorsa, bu aklı kim veriyorsa, kesinlikle sosyal maliyet üretmeye yönelik tuzak kuruyor. İşin bu boyutu gözden kaçırılmamalıdır” diye konuştu.

Yalçın, emeklerinden dolayı Çanakkale Şube Başkanı Numan Yaşar’a, yönetimine, ilçe ve işyeri temsilcilerine, üyelere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Ziyaretler

Genel Başkan Ali Yalçın, beraberindeki heyetle birlikte, Çanakkale Millî Eğitim Müdürü Osman Özkan’ı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i ziyaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum