Ali Yalçın: Gelecek için yatırımlarımızı 'evet'lerimizle yapacağız

Ali Yalçın: Gelecek için yatırımlarımızı 'evet'lerimizle yapacağız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 16 Nisan’da yapılacak referandumun Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “Bu ülke ilk defa bu fırsatı yakalıyor. Bu fırsat için sayılı günler hatta saatler kaldı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 16 Nisan’da yapılacak referandumun Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “Bu ülke ilk defa bu fırsatı yakalıyor. Bu fırsat için sayılı günler hatta saatler kaldı. 16 Nisan, yeniden büyük Türkiye yolunun açılacağı bir eşik olacaktır. Bu ülkenin geleceğine dair yatırımlarımızı 16 Nisan’da ‘evet’lerimizle yapacağız” dedi.



 

Mersin Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programı, Genel Başkan Ali Yalçın, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkan Vekili İbrahim Uslu, Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Abdulla Çelik, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube yönetimleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.



 

İlk defa böyle bir fırsat yakaladık

Programda konuşan Ali Yalçın, 16 Nisan’da yapılacak referandumun büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek, “Bu ülke ilk defa bu fırsatı yakalıyor. Şimdiye kadar yapılan seçimler, tartışmalar ülkenin önünü açabilecek fırsatı içerisinde barındırmadı. Aradan geçen dalgalı kur gibi inip çıkan toplumsal olaylar, darbe girişimi, işgal hareketi, hükûmet değişikliği, 7 Haziran 1 Kasım arasındaki istikrarsızlık… Dolar, kur oynadı, bizim aklımız yerinden oynadı. Onun için bu ülkeyi önce istikrara kavuşturmak lazım. Ülkeyi sağlama almadan kazanımları sağlama almak mümkün değil” şeklinde konuştu.



 

Umudumuz sorunlarımızdan fazla

İki aylık süreçte 81 il ve 100 ilçede sürdürülen “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” programlarının güçlü bir ‘evet’in habercisi olduğunu dile getiren Yalçın, “Evet diyeceğiz ve umudu büyüteceğiz. Her ne kadar sorunlarımız fazla olsa da, umudumuz sorunlarımızdan çok daha fazla. Memur-Sen ailesi olarak, tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu ülkenin geleceğine dair yatırımımızı 16 Nisan’da yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.



 

Yalçın, tarihi günlere şahitlik edildiğini kaydederek, “Çok önemli bir tarihe ilerliyoruz. Sayılı günler, saatler kaldı. Biz sürece iki ay önce başlarken, Cumhurbaşkanı daha maddeleri onaylamadan, iki ay sadece emek için değil, aynı zamanda hararetle ‘evet’ için çalışacağız diyerek sahaya inmeyi, sorumluluk almayı, bu teşkilatın entelektüel yapısına ve birikimine uygun bir davranış olarak gördük” diye konuştu.



 

Bakan Elvan: Halkın söylediği söz dışında başka bir söz tanımıyoruz

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Memur-Sen’in Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederek, bu desteğin ‘evet’ oylarını büyüteceğini, bu desteğin Memur-Sen’in dik duruş örneği olduğunu söyledi.

Elvan, “Biz vesayete ‘hayır’ diyoruz. Millet, halkımız ne derse o olacak. Biz milletimize güveniyoruz. Halkın söylediği söz dışında başka bir söz tanımıyoruz, bundan sonraki süreçte de asla tanımayacağız” dedi.

Mevcut sistemin vesayetçilerin işine yaradığını vurgulayan Bakan Elvan, şöyle konuştu: “Birileri, ‘Neden böyle yeni bir anayasa değişikliğine ihtiyacımız var, bugüne kadar siz ne istediniz de yapamadınız?’ diyorlar. Şunu sormak lazım, peki bu parlamenter sistem bugüne kadar darbeci ve vesayetçi üretmek haricinde ne yaptı? Değişimden, dönüşümden, reformdan korkan, statükoyu ana ilke olarak benimsemiş o zihinlerin değişeceğine inanıyorum. Bu yeni anayasa değişikliğiyle o zihinler de değişecektir.”



 

Yanbaz: Memur-Sen büyürse Türkiye kazanır

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, örgütlü olmanın önemine dikkat çekerek, “Örgütlü olursak ülkemiz kazanır, milletimiz kazanır. Bizim amacımız, emek kesiminin ekmeğini büyütmek ve kamu görevlileri adına yeni kazanımlara imza atmaktır Türkiye’nin mevcut durumu içerisinde ülkesi ve milleti için mücadele edecek örgütlü yapılara ihtiyaç olduğu ortadadır. Bu boşluğu Memur-Sen doldurmaktadır. Bizler emek ve ekmek mücadelemizi verirken aynı zamanda da milli iradeye sahip çıkan teşkilatız” şeklinde konuştu.



 

Olçum: Vesayetin bitmesi için ‘evet’

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, eğitime, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümüne ilişkin çalışmalar yaparken, vesayetle mücadele etmeyi de ihmal etmediklerini belirterek, “Bu vesayet belasından kurtulmadıkça, bize, milletimize rahat yok. Bir yanda küresel, diğer yanda emperyalistlerin işbirlikçileri ile milletin hak ve özgürlüklerine saldıran bir vesayetle karşı karşıyayız. Türkiye’deki vesayet, emperyalistlerin oluşturduğu vesayetin türevidir. Eğer vesayetle tam anlamıyla hesaplaşırsak bağımsızlığımız da tam anlamıyla sağlanmış olacaktır. Bu noktada önümüze konulan paket, tam bağımsızlık yolunda bize güç verecektir” dedi.



 

Uslu: El birliğiyle Memur-Sen’i büyüteceğiz

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkan Vekili İbrahim Uslu, Memur-Sen olarak Türkiye’nin yararına hizmetler yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, Memur-Sen’i el birliğiyle büyüteceklerini kaydetti.



 

Çelik: Memur-Sen’in büyük yürüyüşü Mersin’de de devam edecek

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, Memur-Sen’in büyük yürüyüşüne, 1 milyon 111 bin 111 hedefine Mersin olarak büyük bir coşku ve heyecanla destek verdiklerini söyleyerek, “Bu destek hem Memur-Sen’in büyümesine hem de 16 Nisan’da vesayetin bitmesine yardımcı olacaktır” ifadesini kullandı.
 

Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise, Memur-Sen’e hizmetlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Genel Başkan Ali Yalçın, Mersin İl Temsilciliği’nin yeni binasının açılışına da katıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.