Ali Yalçın: Hendekler vesayet çukurlarıdır

Ali Yalçın: Hendekler vesayet çukurlarıdır

Memur-Sen Mardin İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Her Yerde Barış, Her Zaman Birlik: Mardin Buluşması” yoğun katılımla Müftülük Konferans Salonu’nda yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hendeklerin vesayet çukurları olduğunu belirterek, “Buradan özgürlük ve gelecek tasavvuru olanlar şapkalarını önlerine koyarak bir kez daha düşünmelidir. Hendek açmak yerine okul açın, buraya gelip yüreğini koyarak fedakârca görev yapan insanlara kucak açın” dedi.

Memur-Sen Mardin İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Her Yerde Barış, Her Zaman Birlik: Mardin Buluşması” yoğun katılımla Müftülük Konferans Salonu’nda yapıldı. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş, Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Mustafa Aydın, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetimleri ve üyelerin katıldığı buluşmada konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.





Eski devleti kopyalıyorlar

Terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendekleri eleştiren Yalçın, şunları söyledi: “Tetiğe basan gençler değil, yere sağlam basan gençler yetiştirmek için kamu görevlileri olarak üzerimize düşen sorumluluğu yapmaya devam etmeliyiz. Hendekler, vesayet çukurlarıdır. Buradan özgürlük ve gelecek tasavvuru olanlar şapkalarını önlerine koyarak bir kez daha düşünmelidir. Hendek açmak yerine okul açın, buraya gelip yüreğini koyarak fedakârca görev yapan insanlara kucak açın. Hendek kazan değil, iyi üniversite kazanan gençler hedeflemeliyiz. Öfkenizi, kininizi, nefretinizi, düşmanlığınızı, açtığınız hendeklerin içine atın. Okulları yakıp, öğretmenleri baskılayan, şehirleri yaşanmaz hale getirenler, ‘Boykot uyguluyoruz’ diyerek, boykota uymama özgürlüğünü kullananlara karşı tehdit savurup, özgürlükten bahsediyorlar. Dün eski devletten ne kadar çirkinlik varsa, onu kopyalıyorlar. Buradan bir çıkış yolu bulmaları mümkün değil.”



 

Yasin Börü’yü unutmadık

Bölgede bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı uygulandığını hatırlatan Yalçın, “Dün inkar, asimilasyon politikalarından şikayetçi olanlar, bugün Kürtleştirmek için hendek kazıyorlar. Dün JİTEM’den şikayetçi olanlar bugün aynı ezber üzerinden gördüklerini kopyalamaya çalışıyorlar. Bunun asla kabul edilebilecek tarafı yok” şeklinde konuştu.

 

 

Memur-Sen olarak, bu yaşananları kabul etmediklerini dile getiren Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehir merkezlerinde hendek kazanların, okul ve cami yakanların, bilboardlara Hazreti Peygambere hakaret içeren afişler asanların, çocukların eğitim hakkını, bölgenin yatırım hakkını, bölgede fedakârca görev yapanları engelleyenlerin asla yanında olmayız. Bunun hak verilecek hiçbir yanı yok. Yasin Börü ile 50 insanı katledenler unutulmamalı, unutmadık.”





Hedef 1 milyon üye

Memur-Sen olarak, belirledikleri “1 milyon üye, yeniden büyük Türkiye” hedefine de değinen Yalçın, “5. Olağan Genel Kurul’da ‘Kararlı Adımlarla Güvenli Yarınlara’ vizyonuyla yeniden ve büyük bir aşkla sendikal yolculuğunu devam ettiren Memur-Sen, üye sayısını artırarak, gücünü katlayarak, hizmetlerini yaygınlaştırarak, örgütlenmesine hız vererek yeniden büyük Türkiye ve adil bir dünya hedefine koşuyor” diye konuştu.

Toplantıda, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş ve Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Mustafa Aydın da birer konuşma yaptılar.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum