Ali Yalçın, Hükümetten Taleplerini Sıraladı...

Ali Yalçın, Hükümetten Taleplerini Sıraladı...

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 5. maddesinde hala hükmünü sürdüren sınırlama ve yasaklara karşı olduklarını ifade eden Yalçın, "Kamu görevlileri hala 1982 Model, Kenan Evren patentli Kılık-Kıyafet

Akit gazetesine konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 Mayıs'ta, Kocaeli meydanından emek düşmanlarına meydan okuacaklarını belirtti.

1 Milyon üyesiyle Türkiye'nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kocaeli'nde kutlayacak. Kocaeli'nde düzenleyecekleri miting hakkında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yeni Akit Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı'ya değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, "Kocaeli'nde emek düşmanı; terör örgütleri, vesayet bekçileri ve küresel şer odaklarına meydan okuyacağız" dedi.

Memur-Sen Millet İle Beraberdir

"Alanların kutsal ilan edilmesini doğru bulmuyoruz" diyen Yalçın, "Emek, hangi meydandan, hangi şehirden, hangi ülkeden ses verirse versin, kutsaldır. Bakın biz bu yıl Kocaeli'nde olacağız. Kocaeli'nde milletimizle, halkımızla, emekçilerle birlik olacağız. Emeğimiz, haklarımız, kazanımlarımız, huzurumuz için sorumluluk aldığımızı bir kez daha deklare edeceğiz. Emek düşmanı; terör örgütleri, vesayet bekçileri ve küresel şer odaklarına meydan okuyacağız. Daha önce de Ankara'da, Çanakkale'de, Diyarbakır'da, Konya'da, Maraş'ta ve Kütahya'daydık. Emek dayanışmasını her yıl Anadolu'nun farklı bir ikliminde gerçekleştiriyoruz. Biz Memur-Sen olarak; haklarımızı artırmanın, kazanımları çoğaltmanın, çalışma şartlarını insanileştirmenin peşindeyiz. Bu bilinçle hareket ediyor, ülkemizin her şehrini, her meydanını 1 Mayıs Meydanı olarak biliyoruz. Memur-Sen millet ile beraberdir. Millet iradesini koruma derdindedir" şeklinde konuştu.

Kardeşliğimiz İnsanlığı Adaletle Buluşturacak

Kocaeli meydanında küresel emperyalizm, siyonizm ve batının faşizan politikalarını da kınayacaklarını açıklayan Yalçın, "Sömürgeciler, kan emiciler, işgalciler, darbeciler deşifre olmuş durumda. Kanlı planları da ortada.. İşgal çabalarını 15 Temmuz'da sahada yerle bir ettik. Tuzaklarını Afrin ve Cerablus'ta başlarına geçirdik. Şimdi Kocaeli meydanında hep birlikte, hepsini tarihin çöp sepetine atmak için birlikte mücadele etme çağrısı yapacağız. Vahşilerin, zalimlerin, zorba yönetimlerin, sömürenlerin karşısına, emeği ile var olanlarla birlik olup çıkacağız. Herkes şunu iyi bilmeli ki; terör örgütleri ve efendilerini kuşaklardan kuşaklara süregelen kardeşliğimizle alt edeceğiz. Kardeşliğimiz insanlığı adaletle buluşturacak, dünyayı barışla, huzur iklimiyle kucaklaştıracak formüldür. Bu formül; mazlum milletleri sömürenlerin, yok oluşudur. Dünyanın en zengin üç kişisinin serveti, 48 fakir ülkenin toplam servetinden fazla. Bir tarafta sürekli kazananlar, diğer tarafta açlıktan midesi kazınanlar. Bu nasıl bir adalet? Bunu değiştirmek zorundayız" dedi.

Kamu görevlilerinin önündeki engeller kaldırılmalıdır

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 5. maddesinde hala hükmünü sürdüren sınırlama ve yasaklara karşı olduklarını ifade eden Yalçın, "Kamu görevlileri hala 1982 Model, Kenan Evren patentli Kılık-Kıyafet Yönetmeliği'nin vesayeti altında. Bu vesayette yıkılmalıdır. Dayatma son bulmalıdır. Kamu görevlilerine siyaset yasağı; aydın bir topluluğa kısıtlama getirmektir. Bu demokrasiye aykırıdır. Bu sınırlama kaldırılmalıdır. Kocaeli meydanında bu talebimizin arkasında duracağız. Kamu görevlilerinin siyaset yasağından kurtarılması, ülkemizin ve milletimizin yararına olacaktır. Şunun da altını çizeyim; iş güvencesine; dokunulmasına da, iş güvencesinin yıpratılmasına da, bunun üzerinden kamu görevlilerinin hedef gösterilmesine de seyirci kalmayız. Kalmayacağımızı 1 Mayıs'ta bir kez daha haykıracağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.