Ali Yalçın: İş güvencesini korumakta kararlıyız

Ali Yalçın: İş güvencesini korumakta kararlıyız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin iş güvencesine dokundurtmayacaklarını belirterek, “İş güvencesinin ne anlama geldiğini iyi biliriz. Memur-Sen, nasıl ki 16 Nisan’da ‘evet’ konusunda kararlıysa, iş güvencesinin...

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin iş güvencesine dokundurtmayacaklarını belirterek, “İş güvencesinin ne anlama geldiğini iyi biliriz. Memur-Sen, nasıl ki 16 Nisan’da ‘evet’ konusunda kararlıysa, iş güvencesinin korunması konusunda da sonuna kadar kararlıdır” dedi.



Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşması Kars’ta yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programda konuşan Ali Yalçın, “Durmadan seçimlerin yaşandığı bir ülkede iyileşme olmaz. Bizimle beraber dünya savaşından çıkanların aldığı mesafe belli, bizim aldığımız mesafe belli. Bizim gibi ülkelerin üzerinde her zaman oyunlar oynanır. NATO’ya bulaştıktan sonra başımız beladan kurtulmadı. Biz kamu görevlileri olarak ‘istikrar’ diyoruz. Çünkü biz istikrarın olduğu dönemler ekmeğimizin hakkını koruyabiliyoruz. 16 Nisan’da uzun dönemli iktidar süreçlerinin başlayacağı, istikrarın süreceği ekonomik kalkınmanın kalıcı olacağı, dolar-borsa dalgalanmaları ile milletin sinirleriyle oynanmayacağı bir ülke için tercihimiz ‘evet’ diyoruz” ifadelerini kullandı.



 

Anayasa değişikliği paketini doğru zeminde tartışmak istediklerini kaydeden Yalçın, “Fakat ezberlerden, ideolojik tutumlardan bir türlü doğru zemine geçemiyoruz. İşte, Sayın Kılıçdaroğlu’nun radyoda yaptığı konuşma ortada. Malum, CHP, referandum için Şilili reklamcı Ferrada’yı davet etmişti. Hatırlıyorsunuz, Ferrada ‘Ben bir haftadır buradayım, ‘Hayır’ oyunun ne önerdiğini anlamış değilim’ demişti. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını duyunca, CHP’nin de neden hayır demesi gerektiğini anlamadığını öğrenmiş oldu. Maalesef üzücü bir durum bu. ‘Hayır’ın amiral gemisi CHP başkanı anayasa reform paketinin en temel gerekçesini, yeni dönemin sorunu olarak lanse ediyor. Diyor ki, yeni dönemde Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında çatışma çıkarsa ne olacak? Allah aşkına olacak iş mi bu. Buradan Kılıçdaroğlu’na ben de sesleniyorum: Sayın Kılıçdaroğlu, çift başlılığı ortadan kaldırmak için bu paket önümüze geldi. İstikrar ve hızlı karar alma süreci için bu paket halkoyuna sunuluyor” şeklinde konuştu.



 

Yanbaz: Kardeşlik zeminini yeniden inşa ettik

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, sendikal alanda kardeşlik zeminini yeniden inşa ettiklerini dile getirerek, “Emperyalizmin sömürü aracı olan sağcılık-solculuk ve benzeri ötekileştirmeleri bir sendikacının yapamayacağını, sendikacının bizzat buna karşı olacağını biz ortaya koyduk” diye konuştu.



 

Beyribey: 16 Nisan’da büyük bir sınav vereceğiz

Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, 16 Nisan’a giden sürecin tarihi olduğunu vurgulayarak, 16 Nisan’da hayati bir sınav vereceklerini söyledi.



 

Keleş: Yeni ufuklar için gayret gösteriyoruz

Memur-Sen Kars İl Temsilcisi Ebubekir Keleş ise, yeni bir yarışa girildiğini ifade ederek, teşkilat olarak zirveden yeni ufuklara ulaşmak adına gayret gösterdiklerini kaydetti.

Genel Başkan Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Kars Şubesi’nin hizmet binasının açılışını da yaparak, hizmet binasının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum