Ali Yalçın: İstikrar varsa ekmek büyür ve sorunlar çözülür

Ali Yalçın: İstikrar varsa ekmek büyür ve sorunlar çözülür

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, istikrar vurgusu yaparak, “Yıllar bize şunu öğretti: Ülkemiz istikrarı kaybederse, sorunlarımız çözülmez, çoğalır. Mücadele ederek, ter akıtarak elde ettiğimiz kazanımları da kaybetmekle karşı...

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube, üyelere yönelik bir program düzenledi. Küçükçekmece Belediyesi düğün salonunda yapılan iftar programına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Celal Demirci, İlçe Temsilcisi Yusuf Sabaz ve yönetim kurulu ile çok sayıda üye katıldı.

Bakan Kurtulmuş: Oyunu bozmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz

Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Orta Doğu’daki gelişmeleri anlamak için büyük resmi görmek gerektiğini belirterek, “DEAŞ üzerinden Suriye’de, Irak’ta haritaları değiştirecek bir sonuca ulaşmayı başardılar. Aynı şekilde PYD-PKK Suriye ve Irak’ın kuzeyinde ortaya çıktı. Bir taraftan da dünyada göçmen karşıtlığı üzerinden, özellikle Avrupa kıtasında göçmen, İslam ve bunun somuta indirgenmiş örneği olarak da Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı üzerinden yeni bir siyasal akım kuvvetli bir şekilde gelişmeye başlıyor. Dünyayı, özellikle Avrupa kıtasını gergin ideolojiler döneminin içerisine sokan çok sert bir milliyetçilik, ulusalcılık formu gelişme istidadı gösteriyor. Büyük resim çok açık bir şekilde ikinci Sykes-Picot’tur. Ülkelerin sınırları suni olarak çizilmiştir. Bu bölgeye sınırlar koymuş olabilirler ancak bölge halklarının aralarına düşmanlık sokabilmeleri mümkün olmamıştır” dedi.

Bu büyük oyunun bir şekilde figüranı olanlarla bu oyunu bozup, dünyada yeni bir düzen kurmak isteyenler arasında bir yarış yaşandığını kaydeden Kurtulmuş, “Eski sisteme dönmek isteyenlerin çabası, aslında o eski dönemlere olan öykünmenin de bir dışavurumudur” şeklinde konuştu.

Yüzlerce sorunu mücadele ederek çözüme kavuşturduk

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, istikrar vurgusu yaparak, “Yıllar bize şunu öğretti: Ülkemiz istikrarı kaybederse, sorunlarımız çözülmez, çoğalır. Mücadele ederek, ter akıtarak elde ettiğimiz kazanımları da kaybetmekle karşı karşıya kalırız. Ülkemizde istikrar sürerse, önümüzde duran sorunları da çözebiliriz” diye konuştu.

“Ek ödeme, ek gösterge, vergi matrahı gibi birçok sorunumuz var” diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmesini, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesini, kamu vicdanını yaralayan mülakatla öğretmen istihdamından vazgeçilmesini, performans konusunun eğitimcilerin gündeminden temelli çıkarılmasını, eğitimcilere yönelik şiddeti cezalandıracak, eğitimciye güven verecek yasal bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Bunun gibi birçok sorunun çözüme kavuşturulmasının mücadelesini veriyoruz. Bildiğimiz şey odur ki, dün uğraştığımız onlarca, yüzlerce sorunumuz vardı ve çözüme kavuşturduk, mücadelemizle başardık. Ülkede yönetsel istikrar olmasaydı, dün uğraştığımız sorunlarla uğraşıyor olacaktık.”

İstikrar varsa ekmek büyür ve sorunlar çözülür

Onlarca sorunu çözüme kavuşturduklarını vurgulayan Yalçın, “Çözülmesi gereken sorunlarımız yok değil. Çözmek için mücadele ediyoruz. Yeter ki, ülke yönetsel istikrarı kaybetmesin. İstikrar varsa ekmek büyür ve sorunlar çözülür” dedi.

İstikrarsız ülke fotoğrafını görmek istemiyoruz

Ali Yalçın, parlamenter sistemden yönetsel istikrarı yakalamak ve ortalama 1,5 yıl hükümet etme süresine inen istikrarsız ülke fotoğrafını geride bırakmak için vazgeçildiğini ve 16 Nisan’da onun için evet dediklerini dile getirerek, “16 Nisan’da duruşumuz neyse 24 Haziran’a yürüyüşümüz de odur” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum