Ali Yalçın: Kaosa İzin Vermeyiz

Ali Yalçın: Kaosa İzin Vermeyiz

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Cansız bedenleri sahillere vuran çocuklar, vicdanların buzlaştığını, körleştiğini, sağırlaştığını ortaya koyan bir manzaradır” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Ulaştırma Memur-Sen 3. Olağanüstü Genel Kurulu Memur-Sen Genel Merkezi Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda yapıldı.

05eylul2015ulastirma3

Genel Kurulda yaptığı konuşmaya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetleyerek, şehitlerimize Allahtan Rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı diledi. Ülkenin birlik ve beraberliğine savaş açanlara asla fırsat vermeyeceklerini belirten Yalçın, “Ülkemiz kardeşlik iklimini yaşarken, bu kardeşlikten huzursuzluk duyanlar yeniden silaha sarıldı. Ülkemizin yeniden kaosa çekilmesine asla izin vermeyecek, kardeşlikten vazgeçmeyecek, o hainlerinin oyununu bozacağız” diye konuştu.

 

SAHİLE VURAN CANSIZ BEDENLER, VİCDANLARIN BUZLAŞTIĞININ GÖSTERGESİ

Yalçın konuşmasında, iç savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan ve 3 yaşındaki Suriyeli bebeğin cansız bedenin sahile vurması ile son haddine çıkan mülteci sorunu hakkında, “Sahillere vuran çocukların cansız bedenleri, vicdanları harekete geçirmek için fazlasıyla yeter. Cansız bedenleri sahillere vuran çocuklar, vicdanların buzlaştığını, körleştiğini, sağırlaştığını ortaya koyan bir manzaradır. Batıyla ilgili Malcolm X’in, ‘beyaz adamın vicdanı olsaydı, sorumluluktan kurtulmak için söker atardı’ sözünü BM’nin, AB’nin ve diğer dünya ülkelerinin yüzüne haykırmanın zamanı gelmiştir. O fotoğraf zihinlerde asla unutulmayacak bir yer edinmiştir. Vicdanlı insanların biran önce harekete geçmesini umuyorum” ifadelerini kullandı.

 

05eylul2015ulastirma2

 

OLAĞANÜSTÜ KONGRELER MARKA DEĞERİNİ ZEDELER

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, kongrede birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Olağan kongreyi takdir, olağanüstü kongreyi tahkir ederiz. Eğer olağanüstü kongre kaçınılmazsa mecbur tercihe dönüşür. Olağanüstü kongreler marka değerini zedeler. Bugün iki rakip değil, iki refik tercihinize başvuracak. Kaybeden kazanan tabi olacak, kim seçilirse seçilsin, bu salondan kol kola çıkmalıdırlar. Memur-Sen’in büyük yürüyüşü bu tavırla daha güçlü olacaktır, bize de bu tavır yakışır” dedi.

 

05eylul2015ulastirma1

 

SON 12 YILIN EN İYİ TOPLU SÖZLEŞMESİ

3. Dönem Toplu Sözleşmeyi tarihi olarak nitelendiren Yalçın, son 12 yılın en iyi Toplu Sözleşmesine imza attıklarını vurgulayarak, “Bugüne kadar katsayı sorununu çözme, kılık kıyafet özgürlüğünü sağlama, kamusal alan yalanına son verme, 28 Şubat mağduriyetlerini ortan kaldırma, Cuma namazına mesai engelini ortadan kaldırma ve ülkenin normalleşmesinde öncü rol üstlendik. Bugüne kadar elde ettiğimiz hem cüzdana hem de vicdana yönelik kazanımlarımıza bu Toplu Sözleşme’de yenilerini ekledik. Toplu Sözleşme sürecine giderken çalışanların ve kamu görevlilerinin başını yere eğdirecek hiçbir maddeye imza atmayız dedik ve sözümüzde durduk. 9 yıl masaya oturup, kamu görevlilerine hiçbir kazanım elde edemeyenlerin bütün provokasyonlarına rağmen toplamda 213 kazanımla masadan kalktık. Onlar masaya yapışıp kalırken, biz 20 milyonun mutluluk vesilesi olduk” şeklinde konuştu.

 

Mehmet Akif İnan’ın, 1’lerle başlayan yolculuğunun bugün 850 binlere ulaştığını dile getiren Yalçın, sözlerini “Bu sevinç bütün mazlumların mağdurların umudu oldu. Şimdi bu yürüyüşümüz 1 milyona gidiyor. Bu gücümüzde emeği olan herkese yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum