Ali Yalçın: Kazanımlarda emeğimiz ve imzamız var

Ali Yalçın: Kazanımlarda emeğimiz ve imzamız var

Ali Yalçın: Kazanımlarda emeğimiz ve imzamız var

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’nin normalleşmesinde, sivilleşmesinde, haksızlıkların, mağduriyetlerin giderilmesinde bir sivil toplum kuruluşu olarak büyük emekleri olduğunu ifade ederek, “Türkiye normalleşiyorsa bunda bizim mücadelemiz ve emeğimiz; kamu görevlileri adına temin edilen kazanımların altında ya yerimiz ya terimiz ya da imzamız var” dedi.

 

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Samsun Şubesi ve Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından organize edilen ‘Samsun Buluşması’nda katıldı. Memur-Sen’in Türkiye’nin en büyük sivil ve emek hareketi olduğunu belirten Yalçın, “şimdiye kadar olduğu gibi, 800 bin üyemizle bir ve beraber olacak, bu ülkede özgürlüklerin bir daha askıya alınmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Vesayetle iş birliği içinde olan, adı sivil toplum kuruluşu olan yapılara bir daha fırsat vermeyeceklerinin altını çizen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Onlar darbecilerle ortak hareket etti, biz darbelerin geride bıraktığı enkazı temizledik. İşte bu nedenle Memur-Sen önemli, teşkilatlı olmak çok önemlidir. Yakın geçmişte yaşananların tekrarlanmaması için Memur-Sen olarak, 1 milyon 111 bin olmalıyız. Örgütlü olmalıyız ki, özgürlüğümüze kelepçe vurmak isteyenlere fırsat vermeyelim. 800 bin üyemizle bir ve beraber olacak, bu ülkede özgürlük alanlarını daraltmaya yeltenenlere fırsat vermeyeceğiz.” 

 



 

Darbecilere fırsat vermedik, vermeyeceğiz

 

Taksim Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık küresel darbe girişiminde bulunan yapıların karşında olduklarını vurgulayan Yalçın, Türkiye’nin, adı sivil, beyni üniformalı yapılarla ortak hareket eden vesayetçiler tarafından her 10 yılda bir darbelerle dizayn edildiğini dile getirerek, “Malum yapıların son denemesi Taksim Gezi Parkı eylemleri ve 17-25 Aralık darbe girişimi oldu. Postmodern darbeden sonra dostmodern darbe ile karşılaştık. Memur-Sen, sivil bir hareket olarak bu girişimlere karşı dik durdu. Memur-Sen ailesi olarak ilk günden ayağa kalktık, duruşumuzu ortaya koyduk; faiz lobisine de, vaiz lobisine de geçit vermedik” diye konuştu.

 

Biz duruş sendikacılığı yapıyoruz

 

“Bizim sendikacılığımız kuruş sendikacılığı değil, duruş sendikacılığıdır” diyen Yalçın, şunları söyledi:

 

“9 yıl yetkiyi elinde bulunduranlar bir tek kazanım elde edemezken, biz iki kez oturduğumuz toplu sözleşme masasında kamu görevlilerinin birçok sorununu çözdük. 5. Olağan Genel Kurulumuzda Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, 2005’ten sonra göreve başlayan memurlara 1 derece verilmesi müjdesini verdi. Onlar ayaklanma çıkarsın, biz kazanım almaya devam ediyoruz. 9 yıl boyunca masadan eli boş dönenler, kazanımlarımızı gölgelemeye, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Kazanımlarımızın itibarsızlaştırılmasına, emeğimizin değersizleştirilmesine asla fırsat vermeyiz. Kazanım adına ne varsa her şeyin altında bizim imzamız var. Özgülük noktasında sayısız kazanımımız var. Bugün Türkiye normalleşiyorsa; kazanımların altında ya yerimiz ya terimiz ya da imzamız var.”



 

Memur-Sen her zaman alanlarda

 

Türkiye’nin demokratikleşmesi adına her zaman alanlarda olduklarını kaydeden Ali Yalçın, “Katsayı adaletsizliğini, başörtüsü zulmünü ortadan kaldıran Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olmuştur. Okullarda fişleme aracı haline gelen Milli Güvenlik Dersi’ne son vererek, askeri vesayeti ve kamusal alan yalanını ortadan kaldırdık. 4+4+4 eğitim sistemi ile önemli bir yol kat ettik. Şimdi daha fazla çalışma, ter akıtma zamanı” ifadelerini kullandı.

 

28 Şubat’ın faturası

 

Genel Başkan Ali Yalçın, 28 Şubat’ın, tek başına Memur-Sen’in varlığını ifade etmek için örnek olarak verilebilecek bir dönem olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

 

“Çünkü bu ülkede demokrasi, özgürlükler askıya alınmış, bu ülkenin bütün kaynakları hortumlanmış ve bu ülkede bazı kesimler tasfiye edilmiştir. Eğitim Bir-Sen olarak, hazırladığımız ‘Rakamlarla 28 Şubat’ raporuna göre, sadece eğitim hizmet kolunda, 1997-2003 yılları arasında 33 bin 271 öğretmen kılık-kıyafet/fişlemeler nedeniyle disiplin soruşturması geçirdi, 3 bin 527 öğretmenin görevine son verildi, 11 bin 890 öğretmene kılık-kıyafet/fişlemeler nedeniyle disiplin cezası verildi, 4 bin 625 Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı istihbarat birimleri tarafından sözde irticayla ilişkilendirilerek fişlendi, yaklaşık 11 bin öğretmen ise istifa etmek zorunda bırakıldı. Ahmet Necdet Sezer zamanında iki defa gönderilen ve veto yiyen memur kararnamesi de onaylanmış olsaydı, 40 bin kişi kapının önüne konulmuş olacaktı. Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı, eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş’ın komisyon başkanı olarak ortaya koyduğu rakam, 28 Şubat’ın bu ülkeye maliyeti 381 milyar dolar. Bu süreç nasıl hazırlandı. Rapora göre 3 milyar dolar 20 şirket arasında dağıtıldı. Bunların tamamına yakını medya şirketleriydi. Onun için bu ülkede tetikçi karargâh medyası vardı. Onlar üzerinden toplum manipüle edildi. Çakma sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla sokak ısıtıldı. Manipüle edilerek darbeciler davet edildi.”

 


 

Yayla: ‘Memur-Sen için neler yapabiliriz’ konusunda kafa yoracağız

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, 800 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan Memur-Sen’i daha da ileriye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, “Mehmet Akif İnan’ın attığı tohum, Ahmet Gündoğdu ile çınar oldu. Şimdi Ali Yalçın ile ormana dönüşecektir. Karadeniz Bölgesi’nde 6 ili kapsayan ziyaretler kapsamında teşkilatla bir araya gelecek, değerlendirmelerde bulunacağız. Teşkilatımızla birlikte ‘Memur-Sen için neler yapabiliriz’ konusunda kafa yoracağız” dedi.



 

Güneysu: Başarılara imza atmaya devam edeceğiz

 

Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 No’lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu ise, teşkilatın özverili çalışmaları sayesinde yetkili sendika olduklarını belirterek, “Sizler sayesinde sendikamız yetkiyi aldı. Türkiye genelinde önemli başarılara imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Sendikamızın bu noktaya gelmesinde Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif inan, Onursal Başkanımız Ahmet Gündoğdu ve elini taşın altına koyan herkesin emeği vardır, hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Programa, il temsilcileri, şube başkanları, il milli eğitim müdür yardımcıları, üyeler ve çok sayıda davetlinin yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili adayları Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Kamuran Özden de katıldı.

 


 

Samsun Valisi Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Girgin’e ziyaret

 

Genel Başkan Ali Yalçın, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’i ziyaret etti.

 

Yalçın, sendikal çalışmalar ve düzenledikleri etkinlikler hakkında bilgi verirken, Vali İbrahim Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkür etti.



 

Şahin, ziyaretin anısına Yalçın’a, Samsun Kız Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından yapılan el emeği çini bir pano hediye etti. Ziyarette, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Nisan ayı yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere ilde bulunan Tokat Valisi Cevdet Can da bulundu.

 

Ali Yalçın, beraberindeki heyetle birlikte, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’i ziyaret ederek, bir süre görüştü. Yalçın, ziyaretin sonunda Girgin’e Mehmet Akif İnan kitap seti hediye etti. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.